Šv. Kotrynos bažnyčios kiemelyje būriavęsi studentai traukė praeivių akį ne tik žydros spalvos balionais, bet ir spalvingais plakatais.  Susirinkę jaunuoliai skandavo įvairius ekspromtu sugalvotus  ar ant lapų surašytus šūkius. Vienas iš pagrindinių – „LeŽuDi“. 

Eisena prasidėjo vos pasirodžius vienam iš susirinkimo „kaltininkų“ Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkui Dainiui Radzevičiui.

Gatvėmis žygiuojantys Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto pirmo ir antro kurso studentai kėlė visų aplinkinių nuotaiką.

Pagrindinėse Senamiesčio gatvėse skambėjo šūksniai: „Apie varškę nerašau, ir piaro nedarau, gerbsiu žodį ir save, su spaudos atgavimo diena“ „Kokybė be banalybės“, „Žurnalistas ne žvėris, jis tavęs neišbaidys“, „Mes esam jūsų draugai, jūs niekada nebūsit vieni, žurnalistai, žurnalistai, žurnalistai“.

Ne vienas žmogus stengėsi įamžinti ar padainuoti su skanduojančiais jaunuoliais. Energija tryško į visas puses ir įtraukė visus aplinkui buvusius žmones. Jaunųjų žurnalistų nesustabdė net prapliupęs lietus, nuotaika vis vien išliko puiki.

Po 15 minučių eitynių skanduotojai pasiekė savo tikslą. Visi susirinko Vilniaus fotografų kiemelyje.

 Kuomet dalyviai pasivaišino arbata ir atvyko visi svarbiausi renginio svečiai, prasidėjo pagrindė dalis. Vieni po kitų dainuoti ėjo dar nematyti talentai, kurie sužavėjo visus susirinkusius svečius. Skambiai dainuojančių atlikėjų užsuko pažiūrėti net pro šalį keliavę turistai. 

Viena iš renginio organizatorių paklausta, kodėl pasirinkta būtent tokia renginio tema: „Kokybė be banalybės“, sakė, kad „kokybė be banalybės yra tai kas kokybiška, profesionalu, bet ne banalu, tai yra ir pačios temos ir rašymo pati forma ir raiška“.

Renginyje buvo galima sutikti ne tik Žurnalistikos instituto studentų, bet ir moksleivių. Kai kurie iš jų buvo apdovanoti už geriausius rašinius. Viena iš tokių laureačių Laura Špokaitė pasakojo, kad šiame renginyje ją paskatino sudalyvauti jos lietuvių kalbos mokytoja. Ji pati ateitį siejanti su žurnalistika, nes jau nuo mažų dienų jai patiko skaityti knygas ir bendrauti su žmonėmis. 

Nors renginyje visiems teko slėptis po skėčiais, nes lietus pylė kaip iš kibiro, tačiau lietui nepavyko sugadinti pakilios dalyvių nuotaikos ir jau dvidešimt pirmąjį kartą vykstančios žurnalistų dienos praėjo sklandžiai ir su plačiomis šypsenomis. 

Šiais metais žurnalistų dienos yra išskirtinės - jos truks visą savaitę ir apims įvairaus pobūdžio veiklas – paskaitas, diskusijas, konkursus, kūrybinius pasirodymus.

Visuose renginiuose dalyvaus ne tik akademinė bendruomenė, bet ir profesionalūs žurnalistai, redaktoriai, kiti žiniasklaidos atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)