„Palieku viską. Portalo redaktorius aš nebesu, nors, tiesą pasakius, paėmiau gyvą galybę atostogų, tai visiškai formaliai redaktorius nebebūsiu po visų atostogų, bet realiai į darbą nesikišu jau nuo šiandien. Dar turėjau „Lietuvos ryto“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo pareigas, tai šitas pareigas su visomis atostogomis eisiu dar ilgiau, bet nuo sausio 1 d. „Lietuvos ryte“ manęs nebebus visiškai“, - DELFI pasakojo R. Valatka.

Paklaustas, ar sprendimas trauktis iš pareigų kaip nors susijęs su portalo lrytas.lt ir režisierės Dalios Ibelhauptaitės inicijuota provokacija apie R. Valatkos pagrobimą, pašnekovas buvo konkretus: „Ne, tikrai ne. Nors galbūt galima būtų sakyti, jog anas penktadienis šiek tiek pagreitino apsisprendimą. Bet vis tiek viskas būtų įvykę taip pat“.

Pasiteiravus apie tikrąsias pasitraukimo priežastis, R. Valatka teigė nesąs iš tų žmonių, kuriems patinka, kai buvusieji darbuotojai kritikuoja buvusią darbovietę. Pasak R. Valatkos, galima pasakyti taip, kad išsiskyrė jo ir kitų žmonių požiūriai į žurnalistiką, nors tiems požiūriams išsiskyrus jis esą galėjo likti arba tekstų rašytoju, arba tvarkytoju.

„Aš „Lietuvos ryto“ sistemoje dirbau, be mėnesio ir kelių dienų, beveik devyniolika metų. Komentarus „Lietuvos ryte“ rašau nuo 1991 m. liepos 20 d. - tai jau yra daugiau nei dvidešimt metų. Žodžiu, nesu iš tų žmonių, kuriems patinka, kai buvę darbuotojai „varo“ ant buvusios darbovietės. Gyvenimas yra gyvenimas. Pasakysiu taip: išsiskyrė kai kurie požiūriai į žurnalistiką. Net išsiskyrus požiūriams aš galėjau likti „Lietuvos ryte“ kaip rašytojas arba net kaip kai kurių tekstų tvarkytojas, bet apsisprendžiau palikti „Lietuvos rytą“, nors ir neturiu jokio darbo pasiūlymo“, - pasakojo pašnekovas.

Klausiamas apie tolesnius planus, R. Valatka sakė darbo nebijąs, nors jokių pasiūlymų kol kas neturįs.

„Darbo nebijau, galiu dirbti ne tik žurnalistu, jeigu reiks, galiu ir griovius kasti - esu šitą darbą dirbęs jaunystėje“, - juokavo R. Valatka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)