Trečiadienį posėdžiavusi komisija nusprendė kreiptis į TVC, nurodydama įžvelgtus pažeidimus ir prašydama paaiškinimo. LRTK nario Dainiaus Radzevičiaus teigimu, transliuotojo pozicijos tikimasi sulaukti per mėnesį.

„Tik gavę tolimesnę reakciją suprasime, kokį galutinį sprendimą priimti (...), pažeidimai pakankamai rinkti, susiję su dezinformacija, neapykantos kurstymu“, – Eltai sakė D. Radzevičius.

Galimas pažeidimas nustatytas TVC šių metų sausio 27 dieną transliuotoje informacinėje laidoje „Įvykių centre su Ana Prochorova“, kur buvo rodomas reportažas apie Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį buvusiam „omonininkui“ Vladimirui Razvodovui.

Reportaže teigiama, kad Lietuvos atsiskyrimas nuo Sovietų Sąjungos buvo neteisėtas ir antikonstitucinis, Sąjūdžio veikėjai vadinti „radikalais“ ir „separatistais“, taip pat teigta, kad 1991 m. pradžioje „lietuvių nacionalistai pradėjo blokuoti tarybinių institucijų darbą“.

Reportažo rengėjų kalbintas buvęs Vilniaus OMON pareigūnas Viktoras Roščinas tikino, kad 1991 m. sausį Televizijos bokštas ir kiti pastatai buvo šturmuojami siekiant nutraukti Sąjūdžio skleidžiamą „melą ir propagandą“.

Komisija laidą taip pat paprašė įvertinti Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos departamento.

„Mūsų (LRTK – ELTA) (...) stebėsenos išvadose įžvelgta netgi šiek tiek daugiau galimų pažeidimų negu Strateginės komunikacijos departamento (išvadose – ELTA). Jie įžvelgė nesantaikos kurstymą ir dezinformaciją, bet tiesioginio karo kurstymo neįžvelgė (...), mes įžvelgėme ir galimą karo kurstymą“, – teigė D. Radzevičius.

Dėl panašaus pobūdžio pažeidimų LRTK anksčiau buvo priėmusi sprendimus riboti „NTV Mir Lithuania“, „PBK Lithuania“, „RTR Planeta“ kanalų retransliaciją. Pastarojo kanalo retransliacija už karo ir neapykantos kurstymą 3 mėnesiams buvo apribota pernai lapkritį.