Tai ikiteisminio tyrimo metu nustatė prokuratūra, viešajai įstaigai, kaip juridiniam asmeniui, dėl neteisėtos veiklos pateikusi kaltinimus. Baudžiamąją bylą antradienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Prokurorai yra areštavę kompanijos sąskaitoje rastus pinigus – 436 tūkst. Lt. Be to, laikinai yra taikoma procesinės prievartos priemonė – laikinas juridinio asmens veiklos apribojimas, kuriuo uždrausta neteisėta radijo programų retransliacija kabeliniu (laidiniu) radiju.

Bylos duomenimis, Teleradijo kompanija Hansa savo veiklą neteisėtai vykdė nuo 2012 m. balandžio iki 2013-ųjų sausio. Prokurorai užfiksavo ne mažiau kaip šešis atvejus, kai laidiniu radiju buvo transliuojamos LRT radijo programos.

Pasak prokurorų, už suteiktas retransliavimo paslaugas per šį laikotarpį kompanija gavo ne mažiau kaip 483 tūkst. 994 Lt pajamų.

„Tokiu būdu stambiu mastu, versliškai vertėsi ūkine, komercine veikla, neturėdama licencijos veiklai, kuriai ji reikalinga“, – kaltinamajame akte nurodė prokurorai.

Anksčiau Lietuvos radijo ir televizijos komisija yra teigusi, kad jei abonentinės sutartys dėl laidinio radijo paslaugų nėra sudarytos, Teleradijo kompanija Hansa neturi teisės nei tiesiogiai, nei per tarpininkus reikalauti, o vartotojas neprivalo mokėti nei abonentinio mokesčio už paslaugas, nei paslaugos atjungimo ar atsisakymo mokesčio, nei jokių kitų su šia paslauga susijusių mokesčių, dėl kurių nebuvo sutarta.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba kompanijai yra skyrusi daugiau kaip 15 tūkst. Lt baudą – iš gyventojų buvo reikalaujama susimokėti už radijo tašką, nors šie net nebuvo sudarę sutarčių.

Kompanijos puslapyje yra skelbiama, kad radijo taško prieigos abonentinis mėnesio mokestis yra 4.95 Lt, tuo metu už jo atjungimą reikia sumokėti 15 Lt. Radijo taškų sistemą kompanija 2000 m. perėmė iš Lietuvos telekomo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)