Kaip rašoma pranešime spaudai, dvidešimt trečiosios Žurnalistų dienos vyks gegužės 6-9 dienomis. Žurnalistikos studentai kviečia į šventinės savaitės renginius.

Gegužės 6 d., antradienį, Žurnalistų dienas pradės „Transparency international“ Lietuvos skyriaus rengiamas seminaras „Kaip teisėtai gauti net viešai neteikiamos informacijos?“ Seminaro svečias – organizacijos „Zašto ne“ steigėjas ir vadovas Darko Brkan. „Zašto ne“ veiklos sritis – didesnis valdžios institucijų atskaitingumas, skaitmeninė žiniasklaida bei naujų technologijų indėlis skatinant demokratines permainas Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Pasak pranešimo, oficialus „leŽuDi“ atidarymas vyks gegužės 7 d., Žurnalistikos instituto (Maironio g. 7) vidiniame kiemelyje. Prieš atidarymą Žurnalistikos institute svečiuosis ir su studentais apie žurnalistiką bei žiniasklaidą Sąjūdžio metais ir dabar diskutuos prof. Vytautas Landsbergis.

Gegužės 8 d., ketvirtadienį, žurnalistų laisvės suvaržymo atvejus Lietuvoje prisimins ir aptars naujienų agentūros BNS vyriausioji redaktorė Jūratė Damulytė, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir Žurnalistikos etikos inspektoriaus patarėjas Deividas Velkas.

Paskutinę „leŽuDi“ dieną, penktadienį, Saulėtekyje bus rengiamos tradicinės vyrų krepšinio ir futbolo rungtynės. O visas Žurnalistų dienas baigs triukšmingas vakarėlis klube „Tarantino“ su Erica Jennings ir Viktoru Diawara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)