Baltijos vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“ kotiruojama Estijos bendrovė pranešė praėjusiais metais gavusi 62,8 mln. Eur pajamų – t. y. 2 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) padidėjo 8 proc. ir siekė 8,5 mln. Eur.

Įmonės grynasis pelnas didėjo 13 proc. – iki 4,4 mln. Eur.

Nuosekliai gerėjo ir DELFI rezultatai Lietuvoje. Per 2016 m. bendrovės pajamos padidėjo 4 proc. iki 8,6 mln. Eur, o metinis interneto reklamos pajamų didėjimas buvo 9 proc.

Per pastaruosius penkerius metus DELFI metinės pajamos Lietuvoje padidėjo beveik 20 proc. arba 1,4 mln. Eur.

EBITDA rezultatas per šį laikotarpį padidėjo 49 proc. arba 0,57 mln. Eur.

„AS Ekspress Grupp“ ataskaitoje atkreipiamas dėmesys, kad dėl atkaklaus darbo Lietuvoje DELFI tapo aiškiu lyderiu mobiliųjų platformose.

Taip pat pabrėžiama, kad pernai Estijos bendrovė gerokai sustiprino savo finansinę padėtį. Metų pabaigoje jos bendras įsiskolinimo ir EBITDA santykis buvo mažesnis nei 2,0, o tai reiškia mažesnes išlaidas palūkanoms ir leidžia dar agresyviau investuoti skolintu kapitalu.

„AS Ekspress Grupp“ planuoja, kad šiais metais jos pajamos iš medijų segmento didės 4-5 proc.

„Mūsų misija lieka teikti naujas ir įdomias patirtis tiek spausdintine, tiek internetine žiniasklaida, niekada neinant į kompromisus dėl naujienų kokybės, temų pasirinkimo ir žurnalistinio objektyvumo“, – rašoma ataskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)