Pirminiais policijos duomenimis, pareigūnai jau peržiūrėjo pateiktą 15min direktoriaus Ramūno Šaučikovo pareiškimą, kuris buvo atsiųstas gegužės 15 d. į epolicija.lt portalą. Anot policijos komunikacijos atstovės, tyrėjai nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 168 str. 1 d. (Neteisėtas informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimas ar panaudojimas).

Jei bus nustatyta, kad Š. Černiauskas padarė nusikalstamą veiką, jis gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Šį įvykį tiria Vilniaus pirmojo policijos komisariato tyrėjai.

Š. Černiauskas iš naujienų portalo 15min.lt dėl vidinės etikos pažeidimų buvo atleistas gegužės 10 d. Iki tol jis vadovavo žurnalistinių tyrimų skyriui.

Vėliau jis paviešino savo versiją kodėl buvo atleistas, bet tą pačią dieną 15min.lt vadovybė perdavė informaciją apie jo veiklą teisėsaugai.

Reaguodama į kilusį skandalą, Prezidentė Dalia Grybauskaitė išbraukė Š. Černiauską iš valstybės apdovanotųjų sąrašo. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu žurnalistas buvo apdovanotas 2018 metų vasario 15 dieną. Jis tapo aštuntu asmeniu, netekusio D. Grybauskaitės įteikto apdovanojimo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)