„Ieškant ŽIV infekcijos prevencijos partnerių informuoti ir formuoti visuomenės nuostatas apie ŽIV/AIDS ir susijusias problemas savalaikiai suprastas svarbus žiniasklaidos vaidmuo. Žiniasklaida, tarpsektorinis, multidisciplininis ir tarptautinis bendradarbiavimas prisidėjo prie ŽIV/AIDS problemos destigmatizacijos procesų šalyje“ - sveikindamas susirinkusius žiniasklaidos atstovus pažymėjo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius, profesorius Saulius Čaplinskas.

Pasaulinės AIDS dienos minėjime koncertavo Karalienės Mortos premijos, šalies ir tarptautinių konkursų laureatas Tadas Motiečius. Renginio vakarą televizijos bokštą papuošė Pasaulinę AIDS dieną primenanti lazerinė raudonojo kaspino projekcija.

Geriausiais darbais AIDS ir užkrečiamųjų ligų temomis išrinkti ir apdovanoti šie visuomenės informavimo priemonių atstovai:

Jolantą Beniušytę - laikraštis „Vakarų ekspresas“ (Klaipėda);
Dovilę Jablonskaitę - portalas 15 min.lt (Vilnius);
Mindaugą Jackevičių - portalas delfi.lt (Vilnius);
Ritą Kiupelytę laikraštis - „Šilalės žinios“ (Šilalė);
OldinarąVainauską - telekomunikacijų bendrovė UAB „Balticum TV“ (Kėdainiai);
Editą Vežbickaitę - TV3 televizija (Vilnius);
LNK laidos „Labas Vakaras, Lietuva“ kolektyvą (Vilnius);
LRT kolektyvą (Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)