Lietuviškiems kanalams išduotose licencijose transliuoti antžeminės skaitmeninės televizijos tinklais įrašyta sąlyga – transliuoti nekoduotas, t.y. nemokamas, programas.

Tačiau „Sport1” kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją (LRTK) prašydamas pakeisti licencijos sąlygas.

Komisijos atsakymas buvo neigiamas, tada televizija pateikė prašymą panaikinti licenciją. Taip pat pasielgė ir televizija „Balticum”. Šitaip nemokamų lietuviškų kanalų sąrašas susitraukė iki 10-ies.

„Su lietuviškų televizijų atstovais dar galime kalbėtis, išklausyti jų nuomonę, o ko nors garantuoti dėl užsieninių kanalų negalime. Tarkime, dabar nemokami „BBC World” ir „TV Polonia” gali bet kurią dieną tapti mokami. Jų vadovai gali bet kada pasakyti: „Mokėkite mums autoriaus teisių mokestį”, – sakė LRTK patarėjas elektroninių ryšių klausimais Algimantas Kaziliūnas.

Įstatyme griežtai apibrėžta, kad nemokamai privalo transliuoti tik LTV ir LTV2. Dabartiniais duomenimis, nemokamai Lietuvoje transliuoja LTV, LTV2, LNK, TV3, TV1, BTV, TV6, „Info TV”, „Liuks!”, „Lietuvos ryto” TV, „BBC World” ir „TV Polonia”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)