Visuomenės informavimo etikos komisijos nariais tapę Viktoras Trofimišinas, Vaiva Žukienė, Aistė Žilinskienė, Ramutė Šimukauskaitė ir Marytė Kontrimaitė anksčiau dirbo buvusioje Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijoje (LŽLEK). Naujais komisijos nariais tapo Ąžuolas Čekanavičius ir Estela Luckienė.

Komisijos narių skaičiui sumažėjus nuo 15 iki septynių narių, joje nebeliks buvusio LŽLEK pirmininko Lino Slušnio.

Visuomenės informavimo etikos komisiją lapkritį įtvirtino Seimas, priėmęs Visuomenės informavimo įstatymo pataisas ir taip panaikinęs LŽLEK. Šiomis pataisomis taip pat įtvirtinta Visuomenės informavimo etikos asociacija, kuri buvo įkurta sausio pabaigoje.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius BNS sakė, kad komisijos pirmininkas bus išrinktas per pirmą jos posėdį vasario 19 dieną.

Komisija be profesinės etikos pažeidimų ir asmenų skundų dėl žiniasklaidos veiklos nagrinėjimo taip pat nagrinės viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų tarpusavio ginčus. Be to, komisija, bendradarbiaudama su valstybės įstaigomis ir institucijomis, turėtų užtikrinti visuomenės informavimo priemonių naudojimosi visuomenėje raštingumo plėtrą, informacijos kritinio vertinimo bei analizės principų sklaidą.

Komisija taip pat turėtų organizuoti renginius visuomenės informavimo srities profesinės etikos klausimais, dalyvauti įgyvendinant valstybės institucijų strateginio planavimo programas, veiklos planus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)