DELFI šaltinių žiniomis, ketvirtadienį „Lietuvos ryto" televizijos darbuotojams pranešta apie nuo šiandien iki Naujųjų metų stabdomą naujų laidų kūrimą. Numatyta, kad toliau bus rengiamos tik žinios, o likusį eterio laiką užims laidų kartojimai. Darbuotojams užsiminta, kad dėl to atlyginimai kol kas nenukentės.

Tuo metu „Lietuvos ryto televizijos“ direktorius E. Jakilaitis tvirtino, kad niekas nesikeičia. „Yra normali programa, viskas vyksta, vyksta reguliarūs susitikimai su darbuotojais, mes reaguojame į situaciją, bet kol kas nieko dramatiško tikrai nevyksta. Televizija rodys ir naujas, ir senas laidas, gražiai, spalvotai, toliau kils jos žiūrimumas, viskas bus gerai“, - DELFI tvirtino E. Jakilaitis.

E. Jakilaitis užsiminė, kad „niekada negali pergyventi dėl sprendimų, kurių negali pakeisti“.

Po kurio laiko perskambinęs E. Jakilaitis papildė, kad „svarstomi įvairūs variantai“. „Tačiau jie labiau susiję ne su įvykiais dėl banko nacionalizavimo, o dėl situacijos neaiškumo, - aiškino jis.

Edmundas Jakilaitis
Pasak televizijos vadovo, kol kas jokių sprendimų nėra, o jei jų ir bus, tai bus susiję ne su banko nacionalizavimu, o su „pasiruošimu galbūt kažkokiai netikėtai situacijai“.

Bendrovei „Lietuvos rytas“ priklausanti „Lietuvos ryto" televizija darbą pradėjo 2008 metų spalį.

DELFI primena, kad 35,64 proc. dienraščio „Lietuvos rytas” akcijų priklauso bendrovei „Snoro Media Investicijos“. Tai – antrinė banko „Snoras” bendrovė.

Kultūros ministerijai pateiktose ataskaitose nurodoma, kad be „Snoro Media Investicijos“ turimų 35,64 proc. dienraščio akcijų, 26,70 proc. priklauso dienraščio vyriausiajam redaktoriui Gedvydui Vainauskui, 13,07 proc. - buvusiam bendrovės direktoriui Vidmantui Strimaičiui. Bendrovė „Lietuvos rytas“ valdo po 100 proc. bendrovės „Ekstra žurnalas“, „Lrytas“, „Lietuvos ryto televizija“ akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją