Pirmadienio rytą Klaipėdos uostui sulaukus „Independence“ laivo pasaulio žiniasklaida sveikino Lietuvą pasiekus didelės pergalės išsilaisvinant iš priklausomybės nuo Rusijos dujų.

„Lietuva skelbia dujų nepriklausomybę, - pirmadienį rašo „Bloomberg“. - Po mažiau nei trejų metų ir 350 mln. Lt (128 mln. JAV dolerių) investicijų, suskystintų gamtinių dujų terminalo laivas švartuojasi buvusios Sovietų Sąjungos Baltijos jūros pakrantės, kur pavers suskystintas gamtines dujas į natūralias ir jas pumpuos į žemyninę dalį“.

Skaudaus Lietuvai laikmečio priminimas šio svarbaus įvykio akistatoje nepatiko lietuviui Žygimantui Zabietai. Šis savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo „Bloomberg“ redakcijai išsiųstu laišku.

„Norėčiau išreikšti savo susirūpinimą dėl vienos detalės, kuri man ir dar trim milijonams žmonių, nusibodo. Jūsų straipsnyje apie SGD terminalo laivo atvykimą į Klaipėdą šįryt rašote: „buvusios Sovietų sąjungos Baltijos jūros pakrantėje“, - savo skundą pradėjo lietuvis.

Ž. Zabieta elektroniniame laiške redakcijai rašo abejojantis, kad „Bloomberg“ skaitytojai būtų neišprusę geografijoje ar paskutinio dvidešimtmečio istorijoje.

„Žinoma, sutinku, kad Lietuvos valstybės viešųjų ryšių specialistams dažnai nepavyksta reklamuojant šalį, primenant istoriją, formuojant bendrą šalies įvaizdį, bet jūs, kaip gerai žinomos ir gerbiamos žiniasklaidos priemonės turėtumėte nebijoti mokyti savo skaitytojus rašydami apie dalykus, kokie jie yra iš tiesų. Pavyzdžiui, „Angela Merkel, buvusios nacių Vokietijos kanclerė...“, „JAV, šalis, kurioje ilgai gyvavo vergystė“, „Roma, žinoma dėl savo valdovų, kurie išžudė šimtus tūkstančių krikščionių Romos imperijoje...“, - sarkazmu tryško lietuvis.

Ž. Zabieta elektroniniame laiške primena, kad Lietuva nepriklausoma jau 24 metus.

“Mes buvome okupuoti ir niekada nepriklausėme tai sąjungai savo noru. Mums tai buvo kalėjimas, kuris kainavo trečdalį mūsų žmonių gyvybių. Nustokite. Prašau“, - „Bloomberg“ redakcijos sąžinę bandė įjungti lietuvis.

Laiškas "Bloomberg"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (558)