"Lietuvos ryto" televizija rodys beveik visas olimpinių žaidynių sporto šakas, BNS pranešė "Lietuvos ryto" televizijos viešųjų ryšių ir rinkodaros vadovas Paulius Skučas.

"Mes rodysime didžiąją dalį olimpinių žaidynių sporto šakų, tik nerodysime atidarymo ir uždarymo", - BNS sakė P.Skučas.

LNK taip pat pranešė, jog rodys šių olimpiadų atidarymų ir uždarymų ceremonijas. Pasak LNK, tai pirmas kartas Lietuvos televizijų istorijoje, kai komerciniai kanalai rodys olimpines žaidynes.

Įmonės nepranešė, už kiek įsigytos transliacijų teisės.

MTG pranešė, kad jam priklausanti kompanija "Viasat Broadcasting" iš tarptautinės sporto rinkodaros bendrovės "Sportfive International" įsigijo teises transliuoti visas olimpiadų varžybas Baltijos šalyse, tačiau tik mokamos televizijos kanalais ir internetu. Visas žiemos ir vasaros olimpinių žaidynių varžybas MTG transliuos sporto kanalu "Viasat Sport Baltic".

MTG taip pat turės pirmumo teisę pasirinkti, kurią olimpinę sporto šaką transliuoti ir nemokamais kanalais Baltijos šalyse.

„Olimpinės žaidynės yra populiariausias sporto įvykis, pritraukiantis milžinišką žiūrovų skaičių visame pasaulyje. MTG priklausančių kanalų išskirtinumas ir jų prieinamumas Baltijos šalyse leis parodyti, kokios įvairios yra olimpinės žaidynės”, – pranešime spaudai teigė MTG prezidentas ir generalinis direktorius Hansas Holgeris Albrechtas.

Olimpinių žaidynių varžybų, kurios vyks vienu metu, transliacijas "Viasat" pasiūlys sporto kanalu "Viasat Extra".

LNK savo ruožtu teises rodyti šių olimpiadų atidarymų ir uždarymų ceremonijas kanalas įsigijo iš Šveicarijos kompanijos "Sportfive".

"LNK žiūrovai galės mėgautis išskirtiniais vaizdais iš Sočio ir Rio", - pranešime spaudai teigė LNK programų direktorius Aivaras Prancūzevičius.

2014 metų žiemos olimpinės žaidynės vyks Rusijos mieste Sočyje vasario 7–23 dienomis, o 2016 metų vasaros olimpinės žaidynės – Brazilijoje Rio de Žaneire rugpjūčio 5–21 dienomis.

Olimpines žaidynes iki šiol Lietuvoje transliuodavo visuomeninė Lietuvos televizija (LTV). Šių metų liepos 27-rugpjūčio 12 dienomis vyksiančią Londono vasaros olimpiadą taip pat transliuos LTV.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)