Bene daugiausia LRT televizijos eteryje bus žurnalisto Edmundo Jakilaičio. Pirmadieniais-ketvirtadieniais jis sveikinsis laidoje „Dėmesio centre“ „Panoramos“ metu. E. Jakilaitį taip pat matysime dokumentinių laidų cikle „Nacionalinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“ ir „LRT forume“, kuris bus rengiamas specialiomis progomis.

E. Jakilaitis taip pat prodiusuoja su Krašto apsaugos ministerija remiamą laidą „Tikri vyrai“, kurią rodys LRT televizija.

Pirmadieniais ir toliau eteryje matysime Ritos Miliūtės vedamą diskusijų laidą „Teisė žinoti“.

„Su R. Miliūte viskas stabilu, niekas nesikeičia. R. Miliūtė yra tokia, kokia yra, turi savo ištikimų žiūrovų ratą, žmonės ją vertina už solidumą, pakankamai gilų temos pateikimą ir klausimų gilumą, ramybę, gal tai kartais kenkia reitingams, bet mes galime sau leisti lakstyti ne vien paskui juos. Čia didelių pokyčių nebus, nes manau, kad žmogus jau susiformavęs, kol kas televizija ir R. Miliūtė susikalba“, – aiškina LRT televizijos direktorius Rimvydas Paleckis.

R. Paleckis atkreipė dėmesį, kad kartais aktualios R. Miliūtės temos su įdomiai pasirinktais pašnekovais pasiekia reitingą ir auditoriją. Jo teigimu, norėtųsi, kad tai būtų dažniau.

Pokyčių žada Nemiros Pumprickaitės vedama „Savaitė“: „Savaitė“ jungiama su „Pasaulio panorama“. Iš dviejų laidų, kuriamų LRT televizijos Naujienų tarnybos, ir iki šiol rodytų viena po kitos, lik viena. Nuo šiol „Savaitėje“ bus kalbama apie Lietuvos ir pasaulio įvykius.

R. Paleckis aiškino, kad pagrindinėje žinių laidoje „Panorama“ pokyčių nelaukiama, nebent dažniau žinias skaitys reporteriai. Toliau darbo dienomis nuo 14 val. žiūrovų lauks „Laba diena, Lietuva“. Žadama, kad laida bus dinamiškesnė ir spalvingesnė. „Labas rytas, Lietuva“ naująjį sezoną sveikinsis ir šeštadieniais.

LRT televizijos eteryje bus dar daugiau žinių. Naujiena, kad savaitgaliais, šalia iki šiol transliuotų 16 val. žinių, atsiranda 18.30 val. žinios.

Žurnalistas Andrius Tapinas liks „Auksiniame prote“, o po Naujų metų į eterį grįš atsinaujinusi „Pinigų karta“, pakeisianti projektą „Lietuva gali“.

Antrajį sezoną LRT televizijos eteryje gyvuos muzikinis projektas „Dainų daina“. Koncertų ciklą ves Arūnas Valinskas ir Beata Tiškevič.

Pasak R. Paleckio, tai dar ne visos eterio naujienos: jis kol kas dar negali atskleisti vieno naujo projekto.

Jau skelbta, kad LRT televizijos eteryje naująjį sezoną debiutuoja Justino Jankevičiaus ir Alvydo Unikausko medicinos pokalbių šou „Klauskite daktaro“, taip pat Aisčio Mickevičiaus ir Timūro Augucevičiaus vedama humoro laida „Dėmesio pakrašty“.

Rugpjūčio 31 d. naująjį sezoną pradedanti LRT išlaiko šūkį „Tai, kas svarbiausia“. R. Paleckis aiškina, kad šis sezonas jubiliejinis, 90-asis, mat kitąmet LRT radijas švęs 90-metį.

Nuo šių metų sausio LRT eteryje neliko komercinės reklamos, nacionalinis transliuotojas finansuojamas tik valstybės biudžeto lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)