Tačiau, pasak programų direktoriaus Aleksandro Burovo, jos pavadinimą nulėmė ne šios aplinkybės - devynetas figūruoja ne tik dabartiniame, bet ir kituose dviejuose dažniuose, dėl kurių konkursuose nesėkmingai varžėsi „Radijo 9“ įkūrėjai.

93,3 FM radijo dažnio šeimininkų netrikdo nei šalies, nei vietinių transliuotojų konkurencija - anot „Radijo 9“ darbuotojų, kiekvienas čiulbantis paukštis suranda savo klausytoją.

Radijo stoties komanda į gaidą ketina taikyti ir originaliomis laidomis, ir muzika. „Tai nereiškia, kad atsisakysime R.Cicino, jį klausytojai galės išgirsti sveikinimų laidose“, - „Klaipėdai“ sakė „Radijo 9“ programų direktorius A.Burovas. Tačiau, pasak jo, apskritai muzika bus orientuota į subrendusią auditoriją - „kam per 25-erius“.

Šią savaitę radijo stoties klausytojai išgirs devynias autorines laidas, kurių ilgainiui turėtų daugėti. Nuo rudens, kai baigsis atostogų metas, planuojama transliuoti ir žinias. „Radijo 9“ laidų kūrėjų akiratyje - ne tik pramogos, bet ir socialinės, politinės, kultūrinės temos.

Radijo stotis padės miestiečiams ieškotis darbo, spręsti buitinius rūpesčius, kurs laidas jaunimui bei vaikams. Skirtingai nuo kitų transliuotojų, „Radijas 9“ ketina rengti informacines laidas anglų, vokiečių bei rusų kalbomis, skirtas užsieniečių bendruomenei.

Kaip dar vieną išskirtinį naujosios radijo stoties bruožą A.Burovas minėjo ir tai, jog laidos bus kartojamos naktinio eterio metu.

Radijo stoties kolektyvo branduolį kol kas sudaro šeši žmonės - miestiečiams pažįstami žurnalistai, radijo laidų vedėjai. Pasak A.Burovo, neilgai trukus „Radijo 9“ komanda turėtų gerokai padidėti.