„Yra nemažai argumentų už tai, kad būtų panaudotas ES teisinis mechanizmas ir nustatyta Varšuvos veiksmų stebėsena“, - pareiškė EK narys Guntheris Oettingeris, atsakingas už skaitmeninę ekonomiką ir visuomenę interviu savaitraščiui „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“.

Pasak G. Otingerio, šį klausimą planuojama svarstyti per artimiausią EK posėdį - sausio 13 dieną.

Gruodžio 30 d. Lenkijos parlamentas priėmė televizijos ir radijo įstatymo pataisas, kurias parengė valdančioji „Teisės ir teisingumo“ partija (PiS). Šios pataisos leidžia be priežasčių aiškinimo atleisti Lenkijos valstybinės televizijos (TVP) ir Lenkijos radijo (Polskie Radio) vadovus. Pagal įstatymą vyriausybė galės skirti valstybinių transliuotojų vadovus, riboti stebėtojų tarybos narių skaičių ir prižiūrėti dabartinės valdybos darbą.

Toks Lenkijos žingsnis sukėlė Europos Sąjungos (ES) nerimą.

Per balsavimą dėl valdančiosios „Teisės ir teisingumo“ partijos pasiūlytos įstatymo pataisos 232 parlamento nariai balsavo už, 152 - prieš, o 34 susilaikė. Įstatymą dar turi patvirtinti Senatas ir prezidentas.

Europos Komisijos vadovas raštu pareiškė savo nuogąstavimus dėl Lenkijos žiniasklaidos laisvės.

Kaip skelbta anksčiau, kelių Lenkijos valstybinių televizijos kanalų vadovybė atsistatydino, protestuodama prieš parlamento priimtą įstatymą dėl sustiprintos valstybinės žiniasklaidos kontrolės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)