Apie tai, kad LRT radijuje daugiau nebeapžvelgs spaudos, J. Šalkauskas trečiadienį pranešė po spaudos apžvalgos.

„Nuo šiandien nebedirbu, daugiau nieko nenoriu komentuoti“, – neslėpdamas kartėlio balse, DELFI teigė J. Šalkauskas. Jis aiškino balandžio 13-ą sulaukęs pensijos, o kartu su ja – pasiūlymo išeiti.

44-erius metus radijuje dirbęs J. Šalkauskas apie jausmus kalbėti nenorėjo. „Yra ką veikti“, – paprašęs suprasti jį ir daugiau nekalbinti, ateities planais nebuvo linkęs dalytis pašnekovas.

Pailsėjus laukia sugrįžtant

LRT radijo programų direktorė Guoda Litvaitienė aiškina, kad J. Šalkauskui sulaukus pensinio amžiaus, jam pasiūlyta likti LRT radijuje, tik dirbti ne pagal etatą, o pagal autorinę sutartį. Tokia tvarka įprasta LRT radijuje.

„Jis išėjo į užtarnautą poilsį. Žmogui sukako pensinis amžius, jam pasiūlyta, jei tik norės, visada rengti apžvalgas pagal autorinę sutartį, jis pasakė, kad šiuo metu pavargęs ir nori pailsėti, pailsės ir gal rudenį sugrįš. Tai jo pasirinkimas, jam siūlyta dirbti ir toliau“, – kalbėjo G. Litvaitienė.

Jos manymu, J. Šalkauskas pavargo ir nuo to, kad tiek metų turėjo keltis 3 val. ryto. Programų direktorė akcentavo, kad J. Šalkauskas daug nusipelnė radijui. „Pailsėjus jam atviri vartai sugrįžti, durų niekas neužtrenkia“, – sakė G.L Litvaitienė.

Vietoje J. Šalkausko, spaudą apžvelgs patys „Ryto garsų“ vedėjai. Kol kas rytinės 5 val. ryto spaudos apžvalgos nebus.

Atprato ilgai miegoti

J. Šalkauskas yra dirbęs LRT diktoriumi, laidų vedėju, nuo 1988 m. skaitė spaudos apžvalgas. Kad Lietuva išgirstų, ką rašo laikraščiai, J. Šalkauskas kasryt keldavosi 3 val.

„Aš ir sekmadienį pabundu 3 valandą. Prisimenu, kad yra sekmadienis, apsiverčiu ant kito šono ir dar pamiegu iki kokių 6 val. Ilgiau miegoti nebemoku. O šeštadienį turiu galimybę pamiegoti ilgiau – keliuosi ne 3 val., o 4 val., nes apžvalga prasideda vėliau“, – prieš keletą metų DELFI yra pasakojęs J. Šalkauskas.

Tuomet jis guodėsi, kad buvo išmestas iš „Labo ryto“, kuriame skaitė spaudos apžvalgas.

„Kai žmonės nueina į televiziją ir ten padirba truputį, pirmas jų klausimas išėjus iš studijos būna kaip aš atrodžiau, o ne tai, ką aš pasakiau. Radijo žmonėms tas negresia – mes paprasčiausiai galvojame apie tai, kaip mums pasakyti įtaigiau, kad mūsų balsas, per mikrofoną perduodamos mintys pasiektų žmones“, – prieš keletą metų kalbėjo J. Šalkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (490)