Uždraustasis reklaminis vaizdo klipas prasideda dviejų patrauklių merginų susitikimu vakarėlyje, po kurio porelė keliauja į miegamąjį. Klipo pabaigoje atsiranda užrašas „Naujasis Twingo Miss Sixty – moteriškas žaisliukas“. Italijos televizijų pasipiktinimą sukėlė tai, kad vietoj automobilio prezentacijos (jos techninių ypatumų ar kainų), viešųjų ryšių specialistai, iš esmės, reklamuoja homoseksualią meilę. Todėl valstybinis televizijos kanalas RAI ir Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi televizijos kanalas atsisakė transliuoti šią reklamą, rašoma „The Telegraph“.

Nepaisant uždraudimo, šis skandalingas vaizdo klipas pateko į internetą ir yra aptarinėjamas daugelyje forumų. Italijos gėjai pavadino „Renault Twingo“ reklamą „įžeidžiančią lesbietes“. Savo ruožtu reklamos kūrėjai tvirtina, kad jie nenorėjo nieko įžeisti. „Mes tiesiog norėjome sukurti neįprastą vaizdo klipą, malonų ir ne vulgarų. Ir, aš manau, kad mes šį tikslą pasiekėme“, - sakė šio vaizdo klipo kūrėjas Daniele Tranchini iš Milano reklamos agentūros „Publicis“.

Atkreipsime dėmesį, kad Italijoje yra daug reklamos su provokaciniais siužetais apie vienos lyties asmenų meilę. Tačiau jie visi yra uždrausti Italijos ministrui pirmininkui Silvio Berlusconi priklausančiame televizijos kanale. Gali būti, kad griežta šio kanalo politika yra sąlygota paties moterims neabejingo ministro pirmininko požiūrio. Viename savo pasirodymų Milano automobilių parodoje Silvio Berlusconi yra pareiškęs, kad nieko blogo, jei per savo retas darbo pertraukėles jis žvalgosi į gražias moteris – tai geriau, nei užsiimti seksu su savo lyties atstovais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją