Po derybų buvo pasirašyta sutartis, kurioje susitarta dėl LNK transliacijų iki 2013 m. pabaigos, skelbia kabelinių televizijų grupė.

„Esame patenkinti, kad pavyko pasiekti abiems pusėms priimtiną susitarimą ir visi „Init” abonentai galės matyti LNK tiek analoginiu, tiek skaitmeniniu formatu. Taip pat norime padėkoti savo klientams už šiuo laikotarpiu parodytą kantrybę bei lojalumą. Derybų metu siekėme susitarimo, kuris būtų naudingiausias būtent vartotojams“, - sakė „Init” įmonių grupės generalinis direktorius Paulius Živatkauskas.

„Nors derybos buvo ilgos, sudėtingos ir atnešė mūsų žiūrovams nepatogumų, džiaugiamės, kad pagaliau pavyko priimti abiems pusėms palankų susitarimą. Šioje sudėtingoje situacijoje jautėme didelį mūsų žiūrovų, kuriems LNK tapo gyvenimo dalimi, rūpestį ir paramą. LNK reiškia padėką tiems televizijos gerbėjams, kurie, nelaukdami derybų pabaigos, pasirinko skaitmeninės televizijos paslaugas, kad galėtų iš karto matyti LNK“, - sako bendrovės „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ generalinė direktorė Zita Sarakienė.

Pasak „Init”, paslaugų teikimo sąlygos „Init” abonentams dėl susitarimo su LNK artimiausiu metu nesikeis. Taip pat žadama tiems klientams, kurie dėl anksčiau nutrūkusių transliacijų perėjo prie skaitmeninės televizijos plano ir dėl to patyrė nepatogumų, kompensacija – tam tikrą laiką galės nemokamai žiūrėti „Lietuviško“ teminio kanalų paketo programas.

Analoginio bazinio paketo programas mato apie 115 tūkst. šių kabelinių televizijų klientų.

DELFI primena, kad konfliktas tarp kabelinės televizijos bendrovės ir televizijos kanalų kilo dėl šių paprašyto mokesčio už retransliavimą. LNK radijo eteryje leido reklamą, kurioje ragino žiūrovus rinktis kitas kabelines televizijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją