"Šiuo atveju tikrai aš perskaičiusi tiesiog buvau sukrėsta, kokia gali būti reakcija visuomenėje ir kokia gali būti griūtis. Ir taip turime daug problemų, ir taip krizė nėra pasibaigusi, ir taip yra problemos pačioje Europoje - Graikijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje, bet gyvenimas yra kaip veidrodis, jis atsispindi ir pas mus, ir tai gali baigtis antrąja krize Lietuvoje. Vietoje to, kad visi būtume susitelkę, tai bet kokie gandai iš tikrųjų išmuša iš vėžių", - interviu Žinių radijui sakė Seimo vadovė.

Anot jos, tema yra labai jautri ir negalima viešai, neatsakingai komentuoti, remiantis anoniminiais šaltiniais.

"Tai yra piliečių indėliai. Todėl natūralu, ar aš, ar jūs, ar bet kuris kitas pilietis susijaudina, kad nebūtų taip, kaip buvo 1995 metais, kai buvo Lietuvos bankų griūtis ir kuo visa tai pasibaigė", - kalbėjo I.Degutienė.

Ji sako pritarianti premjerui Andriui Kubiliui, kad Lietuvos bankas, o ne kitos valstybės institucijos, yra komercinių bankų priežiūrą ir nuolatinę stebėseną atliekanti institucija: "Būtent tik Lietuvos bankas už tai atsakingas. Todėl būtų gerai visiems, ypač ir valstybės pareigūnams, susilaikyti nuo neatsakingų, anoniminių pareiškimų viešoje erdvėje, kurių pasekmės gali būti skaudžios ir kiekvienam, ir visiems".

Cituodamas anoniminius šaltinius, "Lietuvos rytas" antradienį rašė, kad "Generalinė prokuratūra pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose". Konkretaus banko dienraštis nenurodo, tačiau teigia, jog taikinys yra "lietuviškas bankas". Kartu straipsnyje, kuris yra be autoriaus, nurodoma, kad šalyje yra keturi lietuviški bankai - Šiaulių bankas, bankas "Snoras", Ūkio bankas ir Medicinos bankas.

"Snoro" vadovas ir vienas savininkų Raimondas Baranauskas paneigė bet kokias viešai paskelbtos informacijos sąsajas su banku ir sakė nesuprantantis, iš kur tokia informacija atsirado.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius BNS antradienį sakė, kad yra pakankamai prielaidų manyti, kad už šios publikacijos gali stovėti daugiau nei trečdalį "Lietuvos ryto" akcijų valdančio banko "Snoras" interesai.

Lietuvos Generalinė prokuratūra antradienį atsiribojo nuo paskelbtos informacijos apie Lietuvos bankų žlugdymą ir paneigė teiginį, esą ji jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose.

Lietuvos bankas savo ruožtu antradienį paragino susilaikyti nuo neatsakingų, visuomenei žalingų ir sumaištį skatinančių spekuliacijų bankų stabilumo klausimais.

Premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad žiniasklaida tikrai neturėtų skelbti kokių nors žinių, keliančių paniką bankų sektoriuje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)