Finansų ministerijos siūlymu būtų nustatyta, kad „LRT iš valstybės biudžeto skiriami asignavimai 2015 metais, palyginti su ankstesniais metais, didinami 100 procentų ir 2016-2018 metais išlaikant tą patį asignavimų lygį“.

Kultūros ministerija laikosi nuostatos, kad geriau būtų kintantis LRT finansavimas - taip, kaip numatoma Seime svarstomame projekte, tačiau sako siekianti kompromiso su Finansų ministerija.
Kultūros ministro patarėja Dalia Vencevičienė BNS tvirtino, kad rengiant Vyriausybės nutarimo projektą dėl LRT finansavimo, Kultūros ministerija pritarė Seime svarstomam siūlymui, kuris numatė kintamą LRT finansavimą iš valstybės biudžeto pajamų, šių pajamų dydį siejant su užpraėjusių metų faktiškai gautų 1,5 proc. valstybės biudžeto pajamų iš gyventojų pajamų mokesčio ir 1,3 proc. iš akcizų.

„Kultūros ministerijos nuomone, toks finansavimo modelis būtų ilgalaikiškesnis. Šiam projektui pritarė ir LRT. Pritardami esminei krypčiai, kad svarbu užtikrinti LRT finansavimą nuo 2015 metų, kai LRT nebegaus pajamų už komercinę reklamą, suprasdami būtinybę, kad reikia didinti LRT finansavimą ir nenorėdami stabdyti proceso, sieksime kompromiso su Finansų ministerija“, - teigė ministro patarėja.
Ji taip pat pabrėžė, kad Seimo,Kultūros ministerijos ir Finansų ministerijos siūlymai „siekia užtikrinti LRT tinkamą finansavimą“.

Keli skirtingoms frakcijoms priklausantys parlamentarai Seimui siūlo priimti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisas, numatančias, kad LRT būtų skiriama lėšų nuo visų gyventojų pajamų mokesčio įplaukų. Jie siūlo, kad biudžeto asignavimai LRT kasmet sudarytų 1,5 proc. užpraėjusių metų pajamų iš pajamų mokesčio bei 1,3 proc. - iš akcizų.

Jeigu Seimas pataisas priimtų, šių metų pabaigoje priimant 2015-ųjų biudžetą, LRT finansavimas būtų apskaičiuojamas, atsižvelgiant į 2012 metų pajamas iš gyventojų pajamų mokesčio ir akcizų. Seimo narių skaičiavimu, tokiu atveju LRT turėtų tekti apie 103 mln. litų.


LRT nuo 2015 metų turėtų nelikti komercinės reklamos - nacionalinis transliuotojas bus finansuojamas tik iš valstybės biudžeto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)