Dėl A. Ramanausko pasisakymų į etikos inspektorę kreipėsi minėtuose rinkimuose „Metų durniumi“ nominuotas BNS vyriausiasis redaktorius Artūras Račas ir Socialdemokratų partija.

„Prašysime patikslinti A. Račo ir Socialdemokratų partijos skundus, nes jie tiksliai nesuformulavo, ko nori. A. Račas mums išdėstė bendrą nuomonę, paprašė pasisakyti dėl visuomenės informavimo principų. Bet mums reikia žinoti tiksliai, ar jie nori ginti savo neturtines teises – garbės, orumo, privatumo pažeidimus. Jeigu jie gins savo neturtines teises ir skundus patikslins, imsimės proceso“, – DELFI sakė Z. Zamžickienė.

Tačiau Z. Zamžickienei kai kurie A.Ramanausko pasisakymai kliūva jau dabar. Ji savo iniciatyva pradėjo tyrimą, ar A. Ramanauskas nepažeidė Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo.

„Yra pagrindo A. Ramanausko pasisakymus perduoti tirti ekspertams, kadangi tai ribojama informacija. Kai vartojami nešvankūs posakiai, žodžiai ar nepadorūs gestai, daromas neigiamas poveikis nepilnamečių vystymusi“, – aiškina žurnalistų etikos inspektorė.

Po ekspertų vertinimų bus sprendžiama, ką su A. Ramanausku daryti toliau. Jau dabar aišku, kad dėl jo teks pasukti galvą – A. Ramanauskas nėra žurnalistas, taip pat neaišku, ar jis yra tik informacijos rengėjas, ar ir skleidėjas.

DELFI primena, kad A. Ramanauskui gali tekti aiškintis ir konservatorių partijoje. Jis apskųstas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)