„Šiandienis sprendimas siunčia bendrovėms aiškią žinią apie tai, kad jos privalo laikytis visų ES įmonių susiliejimų taisyklių, įskaitant ir įsipareigojimą pateikti teisingą informaciją, - teigiama Europos Sąjungos konkurencijos komisarės Margrethe Vestager pareiškime. - Komisija turi priimti sprendimus dėl įmonių susiliejimų padarinių konkurencijai, žinodama visus tikslius faktus“.

ES reguliavimo institucijos leido JAV socialiniam tinklui „Facebook“ įsigyti „WhatsApp“ 2014 metų pabaigoje, neaptikusi jokios grėsmės konkurencijai socialinių tinklų sektoriuje.

Kaip teigiama EK pareiškime, kai „Facebook“ informavo reguliavimo tarnybas apie perėmimą, ši teigė, kad „negalės sukurti patikimos automatizuotos sistemos, leidžiančios susieti „Facebook“ ir „WhatsApp“ vartotojų paskyrų.

Tačiau 2016 m. rugpjūtį „WhatsApp“ paskelbė atnaujinusi savo paslaugų teikimo ir konfidencialumo politikos sąlygas ir pranešė apie galimybę susieti „WhatsApp“ vartotojų telefonų numerius su „Facebook“ vartotojų paskyromis.

Praėjusiais metais pradėjusi tyrimą, EK nustatė, kad bendrovė teikė neteisingus duomenis - techninė galimybė susieti „Facebook“ ir „WhatsApp“ paskyras egzistavo ir 2014 metais, ir „Facebook“ apie tai žinojo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)