Viktorija Urbonavičiūtė, Konkurencijos tarybos Komunikacijos skyriaus vedėja, patvirtina, jog sulaukus rinkos dalyvių nusiskundimų, vertina situaciją – yra išsiuntusi daugiau nei 20 užklausų įvairiems ūkio subjektams, prašydama įvertinti esamą situaciją. „Sulaukę visų atsakymų, spręsime, ar reikia pradėti tyrimą“, – kalba V. Urbonavičiūtė.

Primename, kad dar praėjusių metų spalį buvo paskelbta, kad „Eesti Meedia Group“ perka bendrovę „Allegro Baltics“, kuri Lietuvoje valdo 90 proc. įmonės „Diginet LT“ akcijų. Pastaroji dirba su tinklalapiais skelbiu.lt, aruodas.lt, ntzemelapis.lt, autogidas.lt, cvbankas.lt, freeshop.lt, kartu.lt.

Sandorį turėjo patvirtinti Konkurencijos taryba dėl galimos koncentracijos, tačiau „Eesti Meedia“ nurodė pardavusi kontrolinį 90 proc. pelningai veikusios „Žurnalų leidybos grupės“ (ŽLG) paketą Nyderlanduose registruotai „STAK Kemplake“ ir toliau liko valdyti bendroves „15min“ ir „Plius“ bei 10 proc. ŽLG akcijų. Po tokių veiksmų, sumažėjus pajamoms, Konkurencijos tarybos patvirtinimas perkant skelbimų portalus valdančią įmonę „Diginet LT“ tapo nebereikalingas, tad sandoris užbaigtas be institucijos leidimo.

Naudotų automobilių pardavėjai ir NT brokeriai piktinasi, kad ko ne visus skelbimų portalus supirko viena bendrovė. Taip nebeliko rimtos konkurencijos, o tai atveria kelią kainų pokyčiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)