Prisiminimų knygoje "Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai" V.Adamkus rašo, kad apie galimus rusų milijardieriaus interesus tuometinis saugumo vadovas Povilas Malakauskas jį informavo 2009 metų vasario 2 dienos susitikime.

"Šiandien VSD vadovas Povilas Malakauskas informavo, kad Aleksandras Lebedevas, buvęs etatinis KGB darbuotojas, o dabar oligarchas, neseniai įsigijęs britų dienraštį "Evening Standart", galbūt per tarpininkus perka bendrovę "Diena Media", kuriai priklauso Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos dienraščiai. Lietuvoje lankėsi jo atstovas", - rašoma knygoje.

"Įtariama, kad į Lietuvos žiniasklaidą ima skverbtis rusų kapitalas, o gal, juo prisidengusi, ir Rusijos žvalgyba", - rašė V.Adamkus.

Prezidentas tai apibūdino kaip nerimą keliančią žinią, tačiau, anot knygos, vertino labai atsargiai.

"Labai atsargiai vertinu šią žinią, bet jei pasitvirtintų, tai reikštų, kad rusų įtaka smarkiai išauga", - rašė V.Adamkus.

Aprašomu metu bendrovę "Diena Media" valdė "Hermis Capital".

2009 metų rugpjūtį "Verslo žinios" buvo pranešusios apie derybas dėl "Diena Media" pardavimo banko "Snoras" antrinei įmonei "Snoro Media investicijos", tačiau bankas "Snoras" tai paneigė.

2010 metų gegužę daugiau nei 50 proc. žiniasklaidos bendrovės "Diena Media News" akcijų įsigijo finansų patarėjo įmonė "Baltijos įmonių finansai", o pirkinį finansavo Ūkio bankas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją