Apie G. Osborno paskyrimą buvo sužinota kovo 17 d. iš pranešimo, paskelbto leidinio, kuris priklauso Jevgenijui Lebedevui – verslininko ir buvusio Rusijos Valstybės Dūmos deputato Aleksandro Lebedevo sūnui, tinklalapyje. G. Osbornas vyriausiojo redaktoriaus poste pakeitė Sarah Sands.

„Aš didžiuojuosi, kad turiu tokio kalibro redaktorių, kuris didins „Evening Standard“ autoritetą ir įtaką Londone ir kurio politinė pasaulėžiūra – socialiai liberali ir ekonomiškai pragmatiška – visiškai atitinka daugelio mūsų skaitytojų pažiūras“, – rašė J. Lebedevas savo „Twitter“ paskyroje.

„Evening Standard“ – vienas seniausių Londono leidinių. Nuo 2010 metų laikraštis nemokamai dalijamas prie geležinkelio ir metro stočių. Jo kasdienis tiražas – 850-900 tūkstančių egzempliorių.

Rusų milijardierius A. Lebedevas įsigijo „Evening Standard“ 2009 metų sausio mėnesį. Po to valdančiosios kompanijos direktoriumi tapo jo sūnus – J. Lebedevas.

Dž. Osbronas ėjo finansų ministro pareigas David Cameron vyriausybėje. Naujoji premjerė Theresa May atleido jį 2016 metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)