STT įsteigtos dovanos ir padėkos raštai įteikti trims eilėraščių konkurso „Lietuva be korupcijos autorėms“:

I vietos laimėtojai Jurgitai Markūnaitei, Utenos Saulės gimnazijos moksleivei, už originalumą ir kūrybiškumą eilėraštyje „Kyšininkavimas liga, aršiai puolanti pasaulį“;

II vietos laimėtojai Viltei Januškevičiūtei, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleivei, už drąsų požiūrį ir kūrybiškumą eilėraštyje „Lietuva be korupcijos“;

III vietos laimėtojai Rugilei Mikulytei, Kaišiadorių rajono Algirdo Brazausko gimnazijos moksleivei, už nepakantumą korupcijai skatinantį eilėraštį.

Už aktyvų netradicinių antikorupcinių ugdymo metodų plėtojimą pamokose ir popamokinėje veikloje apdovanota Daiva Latožienė, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos mokytoja.

Apdovanojimus nugalėtojams įteikė laikinai STT direktoriaus pareigas einantis Saulius Urbanavičius.

Konkursą „Žiniasklaida prieš korupcija“ STT jau septinti metai organizavo kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA). Šiuo konkursu siekiama skatinti Lietuvos žiniasklaidos atstovus ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, taip pat analizuoti, tirti korupcijos reiškinį ir formuoti visuomenės nepakantumą korupcijai.

Kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga rengtam konkursui „Lietuva be korupcijos“ šiemet eilėraščius galėjo teikti visi Lietuvos mokyklų 9-12 klasių ir gimnazijų I-IV klasių moksleiviai. Konkursu siekta paskatinti moksleivius domėtis korupcijos problema, ugdyti nepakantumą šiam reiškiniui.

Renginyje buvo apdovanota net 18 geriausių antikorupcinių iniciatyvų. Taip pat verslo atstovai, policijos pareigūnai. Dalyvius pasveikino ir padėkas įteikė ministras pirmininkas Andrius Kubilius, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis, buvęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, Savivaldybių asociacijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)