„Šiandien BNS neabejotinai yra išsamiausias ir patikimiausias naujienų šaltinis Lietuvoje. Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę truputį prie to prisidėti”, - sakė A.Račas.

Pasak jo, po 12 bendrovėje praleistų metų atėjo laikas pokyčiams.

Nuo 2001 metų BNS dirbantis A.Račas iš pradžių vadovavo Verslo naujienų skyriui, o 2008 metų birželio mėnesį buvo paskirtas BNS vadovu.

Iš užimamų pareigų A.Račas pasitrauks kovo 8 dieną.

Klausiamas, ar sprendimas palikti naujienų agentūros direktoriaus pareigas buvo absoliučiai savanoriškas, A. Račas patvirtino besitraukiantis savo noru: „Taip, absoliučiai, 177 proc.".

Žurnalistas tikina, kad šitoks apsisprendimas niekaip nesusijęs su pastarojo meto rašiniais asmeniniame tinklapyje.

„Ne, tai niekaip su tuo nesusiję, nors kai kas labai stengėsi, kad taip būtų", - teigė A. Račas.

Pasiteiravus, ką veiks toliau, A. Račas aiškino dalyvausiantis keliuose tarptautiniuose renginiuose, o vėliau esą ketina ilsėtis.

DELFI primena, kad pastaraisiais mėnesiais A. Račas viešojoje erdvėje konfliktavo su būriu žinomų žurnalistų. Daugiausia atgarsių sulaukė vieši apsižodžiavimai su TV laidų vedėju Algiu Ramanausku. Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (ŽLEK) yra konstatavusi, kad A. Račas du kartus pažeidė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba taip pat nusprendė, kad A. Račas pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą ir turės paneigti dalį paskelbtos informacijos.

Naujienų agentūra BNS priklauso Suomijos žiniasklaidos koncernui „Alma Media”.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (430)