Naujoji paslauga bus pradėta teikti nuo lapkričio 1 dienos.

Tuo tarpu „Walt Disney“ tokią pat paslaugą pasiūlys taip pat lapkritį, tačiau už 7 JAV dolerius per mėnesį.

Ir nors tai, kad bendra abiejų bendrovių paslaugų kaina vis tiek bus vienu JAV doleriu mažesnė už pagrindinį „Netflix“ planą, kurio kaina siekia 13 JAV dolerių per mėnesį, gali būti tik atsitiktinumas, tačiau varžovių ketinimai pakirsti didžiulį „Netflix“ pranašumą internetinės televizijos versle negali būti akivaizdesni.

Antradienį „Apple“ taip pat pristatė tris naujus išmaniojo telefono „iPhone“ modelius, kurie ne itin skiriasi nuo praėjusių metų modelių, išskyrus tuo, kad naujuosiuose modeliuose yra įrengta papildoma kamera, leidžianti fotografuoti ypač plačiu kampu.

Agresyvi kainodara yra neįprasta „Apple“, kuri dažniausiai laikosi nuomonės, jog kokybiški produktai ir paslaugos yra verti savo kainos.

Dauguma analitikų prognozavo, kad „Apple“ internetinės televizijos paslauga „Apple TV Plus“ kainuos 8–10 JAV dolerių per mėnesį.

Visgi bendrovė žengia į rinką, kurią praktiškai sukūrė „Netflix“ 2007 metais – maždaug tuo pačiu metu, kai pasirodė pirmasis „iPhone“. „Netflix“ turi daugiau nei 150 mln. prenumeratorių, o tai reiškia, kad „Apple“ žingsnis turi būti gerai apskaičiuotas.

„Netflix“ komentarų nepateikė, nors anksčiau jos vadovas Reedas Hastingsas (Rydas Heistingsas) didėjančią konkurenciją vadino teigiamu aspektu visiems, leidžiančiu vartotojams susikurti savo pramogų paketus, užuot užsakant brangesnius planus, kuriuos teikia kabelinės ir palydovinės televizijos.

„Apple“ taip pat pranešė, kad jos vaizdo žaidimų prenumeratos paslauga „Apple Arcade“, kuri irgi kainuos 5 JAV dolerius per mėnesį, bus pradėta teikti rugsėjo 19 dieną.

Be „Netflix“, šiuo metu internetinės televizijos paslaugas siūlo „Amazon“ – už 9 JAV dolerius per mėnesį, ir „Hulu“ – už 6 JAV dolerius per mėnesį.