Šiuo tikslu trečiadienio vakare į Vilnių atvyks "Al Jazeera" atstovai, kurie dalyvaus ketvirtadienį ir penktadienį rengiamoje šalies kabelinių televizijų kasmetinėje konferencijoje.

"Al Jazeera" susidomėjimas Lietuva ir kitomis Baltijos šalimis yra milžiniškas. Jaučiame didelį aktyvumą iš jų pusės", - BNS sakė Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos (LKTA) vadybininkas Žilvinas Balandis.

Pasak jo, "Al Jazeera" atstovai ne tik dalyvaus konferencijoje ir skaitys pranešimus, tačiau bendrovė yra ir viena iš renginio rėmėjų.

Konferencijoje pranešimus skaitys "Al Jazeera International" platinimo vadovė Veronique Segard (Veronika Segard) ir kiti įmonės atstovai.

LKTA teigimu, naujas "Al Jazeera" žinių kanalas lygiuosis į žinomus žinių kanalus CNN, "Euronews", "BBC World" ir panašius bei sieks tapti rimtu jų konkurentu.

"Al Jazeera" ypač išgarsėjo karinių operacijų Afganistane ir Irake vaizdais, taip pat išskirtiniais ekstremistinės organizacijos "al Qaeda" lyderio Osamos bin Ladeno, kuris prisiėmė atsakomybę dėl 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų JAV ir kitų smurto aktų, vaizdo įrašais.

"Al Jazeera" yra viešai skelbusi apie planus plėstis į naujas šalis ir ketinimus Rygoje šią vasarą atidaryti savo biurą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)