Vilniaus miesto apylinkės teismas įpareigojo bendrovę „15min“ nutraukti neteisėtus veiksmus, pažeidžiant naujienų portalo „lrytas.lt“ ir dienraščio „Lietuvos rytas“ autorines teises. Portalas 15min.lt turės pašalinti 26 paskelbtus „Lietuvos ryto" grupės straipsnius bei nuotrauką.

Už patirtą žalą portalui ir dienraščiui priteista po 25 tūkst. litų kompensacijos, pranešė „Lietuvos rytas“.

"Jokiais veiksmais negali būti pateisinamas autorių teisių pažeidimas“, - „Lietuvos ryto“ pranešime cituojama teismo nutartis.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Pasak "Lietuvos ryto" pranešimo, bendrovės „Lietuvos rytas“ ir „lrytas.lt“ kreipėsi į teismą, prašydamos nutraukti „15min“ veiksmus – pašalinti iš portalo 15min.lt neteisėtai atgamintus ir paskelbtus kūrinius. Tiek naujienų portalas „lrytas.lt“, tiek dienraštis „Lietuvos rytas“ teismui nurodė, kad perspausdindama straipsnius, „15min“ pakeisdavo jų pavadinimus, vienoje ar keliose pastraipose pateikdavo nuorodą ar nedidelę citatą, toliau perspausdindama visą straipsnį.

Prieš kreipiantis į teismą, „Lietuvos rytas“ ir „lrytas.lt“ pateikė „15min“ pretenzijas, reikalaudami nutraukti neteisėtus veiksmus, tačiau pretenzijos buvo ignoruojamos. Teismas atsižvelgė į tai, kad „net ir iškėlus bylą teisme, atsakovas toliau kopijuoja ieškovų straipsnius“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)