„Mano įsitikinimu, LR turi ne simptomų, o, kai kuriais atvejais, sunkių ligų. Jam reikia atsinaujinti“, - kalbėjo LRT vadovas.

A.Siaurusevičus teigė tikįs, kad tos ligos pagydomos. Pagrindinėmis ligomis jis įvardijo nuomonių įvairovės, oponentų gerbimo trūkumą.

„Nacionalinio radijo eteris negali tapti grupuotės sąskaitų suvedinėjimo vieta, leidinio ar leidinių grupės tribūna“. (...) Kiek viena agresyvi susitelkusi grupuotė gali šmeižti, tyčiotis iš žmonių Lietuvoje – pradedant prezidentu ir baigiant visais kitais?“, - klausė A.Siaurusevičus.

Jis taip pat užsiminė apie „reitingo simptomatiką“ – LR vejasi konkurentai. LRT tarybą A.Siaurusevičus informavo prieš mėnesį paliepęs parengti LR atsinaujinimo koncepciją, kuri turėtų būti svarstoma rugpjūtį.

Abejojo, ar toliau tinka vadovauti LRT

Prieš A. Siaurusevičiaus pasisakymą tarybos nariai diskutavo apie kai kuriuos LR eteryje transliuojamus komentarus.

Labiausiai užkliuvo dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiojo redaktoriaus Valdo Vasiliausko pasisakymai. Vilniaus universiteto profesorius, politologas Alvydas Jokubaitis pastebėjo, kad juose gausu komentarų ad hominem (ad hominem - kritika, nukreipta į žmogų; viena dažniausių loginės argumentacijos klaidų - DELFI).

„Yra kažkoks noras įeiti į žmogaus privatumą, į jo gyvenimą ir mėgavimasis šituo vietoje to, kad visuomeniniame transliuotojuje būtų ginčijamasi... Bent jau LRT, manau, mūsų standartai galėtų būti aukštesni nei kituose leidiniuose arba radijo stotyse“, - kalbėjo A. Jokubaitis.

Jis pateikė pavyzdžių, kai komentaruose žmonės kaltinami „isterija“, „lėkštumu“, „kvailu pasipūtimu“.

„Iki šiol rėmiau visus LRT vadovus, pradedant Vaidotu Žuku, tęsiant Valentinu Milakniu, Kęstučiu Petrauskiu ir taip toliau. Tai aš jūsų tikrai nuo šiol nebeturėsiu pagrindo remti. Jūsų darbuotoją už tai, kad jis vykdo žurnalistinę pareigą, tampo ir tyčiojasi, o jūs tam žmogui, kuris tyčiojasi, suteikiate eterį. (...) Man atrodo, kad jeigu jūs tos problemos neišspręsite, arba nespręsite, gal nelabai ir tinkate vadovauti nacionaliniam transliuotojui“, - LRT vadovams sakė tarybos narys Rimvydas Valatka.

LR direktorė Jurga Litvinienė teisinosi, kad drastiškų žingsnių kol kas imtis negalima, mat komentarai prieš išleidžiant į eterį neišklausomi.

„Kad šitaip tęstis negali, aš visu 100 proc. pritariu“, - teigė ji.

J. Litvinienės taip pat teirautasi, ar ji iš viso klausosi LR, o LRT kaltinta savigarbos neturėjimu – esą už mokesčių mokėtojų pinigus transliuoja komentarus ad hominem.

LRT taryba nusprendė rekomenduoti LR atkreipti dėmesį į išsakytas pastabas dėl LRT laidų ir pavesti jas ištaisyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją