„Seimo narį informuosime, kad atskiro LRT žurnalisto, šiuo atveju, A. Matonio, viešojoje erdvėje reiškiamos asmeninės nuomonės nevertiname, nes LRT įstatymas, Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas ir kiti teisės aktai nedraudžia žurnalistams turėti asmeninę nuomonę ir ją reikšti“, - po penktadienį vykusio posėdžio DELFI sakė LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius.

D. Radzevičius atkreipė dėmesį, kad portale DELFI publikuotas A. Matonio komentaras – ne LRT kuriamas turinys, o asmeninė žurnalisto nuomonė.

Į tarybą kreipęsis A. Vidžiūnas manė, kad komentare pažeidžiami svarbiausi - politinio korektiškumo ir neutralumo - principai, įstatymiškai privalomi visuomeninio transliuotojo vadovams ir žurnalistams.

Tuo metu A.Matonis teigė, kad publikacija pateikiama kaip asmeninė nuomonė ir klausė, ar Seimo narys kvestionuoja teisę turėti ir reikšti asmeninę nuomonę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją