„Žinių radijo“ siūlymą vasarą darbo dienomis rengti ir vesti laidas priėmė Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Žmogaus teisių stebėjimo institutas, visuomenininkas, verslo konsultantas Mindaugas Lapinskas, Lietuvos mokinių parlamentas ir Nacionalinis aktyvių mamų sambūris.

„Žinių radijas“, rengdamas analitines diskusijų laidas, prie pokalbių stalo kviečiasi ir politikus, ir verslininkus, ir menininkus, ir visuomeninių organizacijų atstovus. Projektas „Rengia visuomenininkai“ – tai bendra radijo darbuotojų ir savininko Augustino Rakausko pozicija, kad visuomenines organizacijas reikia įtraukti į aktyvesnį dialogą, sudaryti joms sąlygas pačioms rinktis laidų temas, pašnekovus ir išsakyti savo nuomonę apie mūsų visuomenėje vykstančius procesus, atstovaujamoms visuomenės grupėms kylančias problemas, drauge su laidų dalyviais ieškoti jų sprendimo būdų. Be to, visuomeninėms organizacijos tai drauge yra ir galimybė savo veiklą pristatyti socialiai aktyviai mūsų radijo klausančiai auditorijai“, – sako „Žinių radijo“ vadovė, vyriausioji redaktorė Laima Abromaitytė.

Pirmadieniais laidoje „Jaunimo požiūris“ Lietuvos jaunimo organizacijų taryba ieškos atsakymų į klausimą, ar lengva būti jaunam. Šios tarybos prezidentas Šarūnas Frolenko kvies pašnekovus diskutuoti, su kokiais sunkumais susiduria jauni žmonės, kokių sąlygų reikia jų visaverčiam gyvenimui, kaip spręsti jaunimo nedarbo, migracijos problemas, kaip didinti jaunų žmonių finansinį raštingumą, paskatinti juos atsisakyti žalingų įpročių.

Antradieniais numatomos transliuoti laidos „Žmogus žmogui“ vedėja Žmogaus teisių stebėjimo instituto programų direktorė Dovilė Šakalienė klaus, ar žmogus žmogui visada yra vilkas, ką kiekvienas iš mūsų turėtume žinoti ir kaip reaguoti, kai skriaudžia mus ar greta esančius žmones, kaip turėtume elgtis patys ir ko galime tikėtis iš mūsų valstybės. Laidoje žadama provokuoti, patarti ir padrąsinti.

Provokacijų netrūks ir trečiadieniais visuomenininko, verslo konsultanto Mindaugo Lapinsko rengiamoje laidoje „Lenino prospektas“. Laidose su sovietinių laikų liudytojais, istorikais bus sklaidomi tuometės spaudos puslapiai, atskleidžiama, kodėl sovietinė sistema buvo pasmerkta žlugti ir kodėl darbas, į kurį ištisos kartos dėjo prakaito ir kraujo, nuėjo perniek.

Ar įsiklausoma į jaunų žmonių nuomonę, ko reikia, kad mokiniams būtų lengviau save išreikšti, ką apie Lietuvoje vykstančius reiškinius ir procesus mano moksleiviai, aiškinsis Lietuvos mokinių parlamentui atstovaujančių Linos Jazbutytės ir grupės „G&G Sindikatas“ nario Gabrieliaus Liaudansko-Svaro ketvirtadieniais rengiama laida „Ne ta čia publika!“.

Penktadieniais eteryje Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio atstovė Rasa Paulavičienė laidoje „Kai mamos tyli“ kvies ne tylėti, o kalbėtis, ar mūsų vaikai saugūs, su kokiais sunkumais kasdien susiduria vaikus auginantys tėvai, kokių valdžios sprendimų reikėtų, kad vaikus auginti ir auklėti būtų paprasčiau.

Laidos „Jaunimo požiūris“, „Žmogus žmogui“, „Lenino prospektas“, „Ne ta čia publika!“ ir „Kai mamos tyli“ bus transliuojamos darbo dienomis 10.05 ir 17.05 val. Šias laidas bus galima rasti ir garsiniame „Žinių radijo“ laidų archyve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją