Pasak. P. Hartmajerio, kol atliekamas tyrimas, nėra prasmės tęsti reklamos kampaniją, "pagrįstą pasitikėjimu ir kompetencija". Banko atstovas išsakė įsitikinimą, kad dabartinėmis aplinkybėmis reklama nepadės pritraukti naujų klientų.

Rugsėjo 15 dieną UBS pranešė, kad dėl vieno darbuotojo įvykdytų nesankcionuotų biržos operacijų bankas patyrė mažiausiai 2,3 mlrd. JAV dolerių nuostolių. Penktadienį Londono policija sulaikė įtariamąjį UBS Londono padalinio darbuotoją K. Adoboli, dirbusį su banko vertybiniais popieriais, kuriais prekiaujama biržoje. Jam pateikti kaltinimai sukčiavimu ir įgaliojimų viršijimu. Šiuo metu K. Adobolis laukia teismo, kurio kitas posėdis numatytas rugsėjo 22 dieną.

K. Adobolio, dėl kurio veiksmų UBS prarado 2,3 mlrd. dolerių, bylą tiria Skotland Jardas kartu su Šveicarijos banku, taip pat Šveicarijos finansų priežiūros tarnyba FINMA ir Didžiosios Britanijos finansų rinkos priežiūros tarnyba (FSA).

Kaip tikina UBS, klientų aktyvai dėl nesankcionuotų darbuotojų operacijų nenukentėjo. Tuo tarpu bankas baiminasi, kad skandalas neigiamai atsilieps šio ketvirčio finansiniams rodikliams. Kaip jau buvo skelbta, UBS akcijos po pranešimų apie darbuotojo machinacijas atpigo beveik 10 proc., o reitingų agentūra "Moody's" neatmeta banko reitingo sumažinimo galimybės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją