Šiuo metu stipriųjų alkoholinių gėrimų reklama draudžiama nuo 15 val. iki 22.30 val.

Tuo tarpu Vyriausybės gruodžio mėnesio nutarime numatyta nuo 6 val. iki 22.30 val., o savaitgaliais – 8-22.30 val. riboti tik stipresnio nei 22 proc. alkoholio reklamą per radiją ir televiziją.

Ministrų kabinetas vasario pradžioje nepritarė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo ir parlamentarės Vidos Marijos Čigriejienės pasiūlytoms įstatymo pataisoms, kuriose siūloma riboti viso alkoholio reklamą per televiziją nuo 6 val. iki 22.30 val., o savaitgaliais – 8-22.30 val.

„Mes nepritariame Vyriausybei ir norime, kad visa alkoholio reklama būtų draudžiama, nes silpnieji gėrimai yra dar pavojingesni. Vaikai ir paaugliai negers degtinės, nes jiems ji bjauri, o sidro, kodėl gi ne, o tai yra tiesus kelias į alkoholizmą“, – DELFI sakė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė.

Ji sako, kad Nacionalinė sveikatos taryba ir Pasaulio sveikatos organizacija nuolat ragina Lietuvą imtis griežtesnių priemonių.

Jei šiam Ekonomikos komiteto siūlymui būtų pritarta, jis įsigaliotų nuo liepos.

A. Matulas Seime taip pat yra užregistravęs įstatymo pataisas, kuriose siūloma drausti alkoholio reklamą Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas taip pat siekia, kad 2008 metai būtų paskelbti Blaivybės metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją