Savaitraštyje skelbiamas agentūros AP išplatintas pranešimas. „Tai panašu į nedėkingumą“, - teigiama jame ir toliau rašoma, kad per pastarąsias tris savaites „tabloidų“ lyderis „Respublika“ vykdo detalią ataką prieš G.Sorosą, kur jis piešiamas kaip į Lietuvos reikalus besikišantis savanaudis. Tai pažįstama tema, sakoma rašinyje, nes praėjusiais metais spausdintos publikacijų serijos klausė: “Kas valdo pasaulį?” (žydai ir gėjai).

Teigiama, kad naujos atakos nutaikytos į religijos veikėjus ir politines figūras, kurios net ir netiesiogiai susiję su G.Soroso fondais, įskaitant ir provakarietiską šalies prezidentą Valdą Adamkų.

„Kas darosi? Vieni kaltina Rusiją“, - klausia „The Economist“ ir toliau skelbia, kad G.Soroso finansuojamos organizacijos kitose buvusiose sovietinėse valstybėse, tokiose kaip Gruzija ir Ukraina, pakliuvo po panašia ugnimi. „Kurstomi fiktyvūs skandalai dėl slaptos Vakarų įtakos neutralizuoja tikrąsias baimes dėl Rusijos“, - mano vienas svarbus oficialus asmuo.

Pagal kitą teoriją, G.Soroso finansuotos antikorupcinės kampanijos buvo pernelyg sėkmingos: jos išaiškino korupcijos atvejus, susijusius su Europos Sąjungos lėšų skirstymu.

Teigiama, kad po to, kai Lietuva nusimetė komunizmo naštą, G.Sorosas, čia išleido išleido 65 mln. JAV dolerių. Iš jo fondų buvo finansuojami labiausiai reikalingų vadovėlių leidimai, taip pat svarbių pasaulio literatūros kūrinių vertimai. Anot savaitraščio, G.Sorosas daugeliui Lietuvos intelektualų padėjo išvengti bado. Kiti projektai buvo skirti narkomanijos ir AIDS problemos spręsti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją