„Respublikos leidiniai“ teismo prašė pripažinti, kad tekste paskelbta informacija neatitinka tikrovės ir pažeidžia jų reputaciją. Taip pat prašyta įpareigoti DELFI paskelbti paneigimą ir priteisti 0,5 mln. dydžio neturtinės žalos atlyginimą.

Minėtą medžiagą, remdamiesi „WikiLeaks“ duomenims, parengė portalai vz.lt, 15min.lt, DELFI medžiagą persipublikavo iš 15min.lt. Minėtas portalas teismo procese dalyvavo kaip tretysis asmuo.

Atmesdamas ieškovo skundą teismas konstatavo, kad Civilinis kodeksas ir Visuomenės informavimo įstatymas atleidžia atsakovą – DELFI – nuo atsakomybės. Pasak teismo, tekste paskelbta visuomenei reikšminga informacija ir buvo teisėtas visuomenės interesas ją sužinoti. Be to, vėliau DELFI skelbė papildomą su šia istorija susijusią informaciją, pateikė „Respublikos leidinių“ poziciją.

Teismas „Respublikos leidiniams“ taip pat priteisė sumokėti 2500 Lt 15min.lt patirtų bylinėjimosi išlaidų.

Per 30 dienų sprendimas gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Dėl minėtų tekstų „Respublikos“ leidiniai į teismą yra padavę ir 15min.lt bei vz.lt. Vilniaus apygardos teismas buvo priėmęs nutarimą patenkinti „Respublikos leidinių“ prašymą kaip laikinąsias apsaugos priemones areštuoti „Verslo žinių“ turto už 0,5 mln. Lt. Po kurio laiko „Verslo žinių“ 0,5 mln. Lt turto areštas panaikintas.

DELFI primena, kad tiek Specialiųjų tyrimų tarnyba, tiek Generalinė prokuratūra atsisakė pradėti tyrimą dėl „WikiLeaks“ aprašytos galimos korupcijos žiniasklaidoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)