„Gavome skundą iš Lauko reklamos asociacijos ir buvo nustatyta, kad reklaminis stendas [priklausantis „SKR invest“ bendrovei] nebuvo suderintas tuo momentu, kai tas skundas buvo nagrinėjamas. Buvo skirta bauda“, – sakė Gintaras Tamošiūnas, Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento skyriaus vedėjas.

Tarnautojas patvirtino, kad beveik visos „SKR invest“ bendrovės reklamos plokštumos įrengtos nelegaliai. Valdininkai esą apie jas nežinoję, todėl tyrimas pradėtas tik žurnalistams informavus.

Šios bendrovės direktorius iš pradžių telefonu patikinęs neturįs nė minutėlės kalbėti ir prašęs paskambinti vėliau, daugiau šią savaitę telefono ragelio nekėlė.

„Jeigu reklama yra nelegali, atitinkamai nemokami įrangos mokesčiai, mokesčiai, nustatyti savivaldybės. Kai tie mokesčiai yra nemokami, atitinkamai yra pranašumas prieš legaliai dirbančias įmones“, – sakė Lauko reklamos asociacijos tarybos narys Saulius Povilaitis.

„Tą reklamą pats savininkas turėtų nusiimti dėl to, kad įstatymai nenumato galimybės savivaldybei pačiai lipti ant svetimo pastato ir dar svetimą reklamą nukabinėti“, - teigia Gintaras Tamošiūnas.

Kiekvieną savaitę savivaldybė surašo daugiau kaip pusę šimto protokolų dėl lauko reklamos taisyklių pažeidimų, tačiau termino iki kada pažeidėjas privalo nukabinti nelegalią reklamą nėra.