Už nutarimą po svarstymo balsavo visos parlamentinės frakcijos, išskyrus susilaikiusius valdančiuosius konservatorius. Seimas dar balsuos dėl nutarimo priėmimo.

Liberalcentristas Vytautas Bogušis tvirtino, jog Lietuvos radijas turėtų transliuoti visą parą ir dėl nacionalinio saugumo motyvų, nes ypač kaimiškose vietovėse tai - vienintelis informacijos šaltinis.

"Atsižvelgiant iš nacionalinio saugumo pozicijų, jei kas nors įvyktų, aš nekalbu apie karą, kalbu apie ekstremalias situacijas, stichines nelaimes, įsijungi radiją, o ten - pypsi", - sakė V.Bogušis.

Nutarimo projektu siūloma Vyriausybei imtis neatidėliotinų priemonių dėl LRT finansavimo, siekiant išlaikyti esamą programų transliavimo trukmę ir LTV World transliacijas.

LRT taryba dėl susidariusių skolų nusprendė nuo gegužės 1-osios sutrumpinti nacionalinio transliuotojo programų transliacijas.

Lietuvos radijo transliacijos sutrumpintos nuo 24 iki 18 valandų per parą, Lietuvos analoginės transliacijos - nuo 18 iki 9 valandų per parą pirmadieniais-ketvirtadieniais, 10 valandų - penktadieniais, 17 valandų - švenčių ir poilsio dienomis.

Lietuvos radijo programa "Klasika" sutrumpinta nuo 18 iki 11 valandų per parą darbo dienomis ir 15 valandų per parą švenčių ir poilsio dienomis.
Lietuvos radijo programa "Opus3" transliavimo trukmė sutrumpinta nuo 24 iki 11 valandų per parą.

Premjeras Andrius Kubilius anksčiau yra sakęs nematantis realių galimybių rasti papildomą finansavimą transliacijas trumpinančiam nacionaliniam transliuotojui. Kad biudžeto peržiūra neplanuojama, yra sakiusi ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

2010 metams LRT iš biudžeto skirta 35 mln. litų. LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius yra sakęs, jog siekiant išlaikyti dabartinę transliacijų apimtį šiemet reikėtų papildomai apie 5 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją