Šį kartą pateikimo pertrauka padaryta valdančiosios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos prašymu, motyvuojant tuo, jog iki šiol nėra gautos Vyriausybės išvadų dėl minėtų pataisų.

Seimas spalio 10 dieną opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių (TS-K) frakcijos prašymu padarė pataisų pateikimo pertrauką ir kreipėsi į Vyriausybę išvadų, nes priėmus pataisas gali prireikti papildomų lėšų iš valstybės biudžeto.

LRT vadovybės teigimu, uždraudus reklamą visuomeniniam transliuotojui iš biudžeto kitais metais reikėtų papildomai skirti apie 15 mln. litų. Šiais metais LRT iš biudžeto buvo skirta 35,5 mln. litų.

Lietuvos komerciniai radijo ir televizijos kanalai remia LRT "dekomercializaciją", tačiau susirūpinimą dėl to pareiškė Europos transliuotojų sąjunga (ETS, European Broadcasting Union).

ETS atstovų nuomone, uždraudus LRT transliuoti reklamą jai liktų vienintelis finansavimo šaltinis - biudžetas, o tai įteisintų "valstybinį transliuotoją".

Antradienį po pietų su Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariais Seime ketina susitikti ETS Teisės departamento direktorius Werneris Rumphorstas (Verneris Rumforstas).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją