Teismas „Douglas Baltic" skundą patenkino iš dalies ir panaikino VTAKT reikalavimą nutraukti prekybą „Davidoff" gaminiais.

VTAKT draudimą motyvavo tuo, kad bendrovė pažeidė Tabako kontrolės įstatymą, nes šios kosmetikos gaminių linija reklamuoja bei skatina analogiško pavadinimo tabako gaminių įsigijimą ir vartojimą.

Bendrovės teisininkė Olga Bondareva DELFI pirmadienį sakė kol kas negalinti pasakyti, ar skųs sprendimą, nes tai turi nuspręsti „Douglas Baltic" vadovai.

DELFI primena, kad VTAKT vasarą bendrovei „Kristiana" taip pat skyrė baudą ir uždraudė prekiauti „Davidoff" kvepalais.

Ši bendrovė teisybės taip pat ieško teisme, ji sprendimo dar laukia.

Šiais parfumerijos gaminiais prekiaujama ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

Panašus ginčas buvo kilęs tarp VTAKT ir bendrovės „Apranga" dėl prekybos prekės ženklo „Marlboro Classics" drabužiais. Spalį VAAT nusprendė, kad išties šio prekės ženklo drabužiai reklamuoja tabako gaminius, todėl jų platintojai pagrįstai nubausti pinigine bauda. Tačiau VTAKT neturėjo įgaliojimų įpareigoti AB „Apranga" nutraukti prekybą šiais drabužiais.

Tai reiškia, kad „Apranga", jei norės, galės ir toliau prekiauti „Marlboro Classics" prekės ženklo drabužiais, o VTAKT galės bausti prekybininkus baudomis už Tabako kontrolės įstatymo pažeidimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją