„Ryšių su visuomene paslaugų rinka galutinai susiformavo, subrendo kaip atskira verslo šaka, kuri turi aiškią vietą verslo žemėlapyje ir atsakingai žiūri į savo veiklą. Etikos kodekso patvirtinimas ir Garbės teismo sukūrimas – žingsnis į savireguliaciją“, – pranešime spaudai cituojamas Ryšių su visuomene agentūrų asociacijos Tarybos pirmininkas P.Tamulionis.

Pasak jo, asociacija vienija kokybiškai ir etiškai siekiančias dirbti ryšių su visuomene paslaugas teikiančias agentūras. „Todėl asociacijos nariai kelia sau aukštus profesinius ir etikos reikalavimus. Privalome ne tik laikytis aiškių veiklos standartų, bet ir nuolat tobulinti, atsižvelgdami į kintančią verslo aplinką“, – sakė P.Tamulionis.

RSVAA etikos kodeksas apima keturias pagrindines sritis: visuomenės interesus, santykius su žiniasklaida, santykius su klientais bei ryšių su visuomene profesiją. Už Etikos kodekso priežiūrą bus atsakingas dviejų metų kadencijai išrinktas Garbės teismas. Jo nariai:

1. Rūta Skyrienė (Asociacijos „Investors Forum“ vykdančioji direktorė.)
2. Renata Matkevičienė (VU Komunikacijos fakulteto prodekanė studijoms, Informacijos ir komunikacijos katedra).
3. Daiva Lialytė (UAB „Integrity PR“ direktorė, RSVAA Tarybos išrinkta atstovė).
4. Jonas Blinstrubas (UAB „BVRG“ direktorius, išsirinktas visuotinio susirinkimo metu).
5. Justas Kriukas (UAB „Prime Partner“ atstovas, išsirinktas visuotinio susirinkimo metu).

Kaip numatyta etikos priežiūros principuose, skundus dėl galimos neetiškos RSVVA narių veiklos galės pateikti juridiniai asmenys, anoniminiai skundai nebus priimami ir nagrinėjami. Garbės teismui nusprendus, kad Etikos kodeksas buvo pažeistas, RSVAA narys bus įspėjamas, o pažeidimo atvejis viešinamas. Po trijų pažeidimų narys bus šalinamas iš asociacijos.

2009 metais ryšių su visuomene agentūrų asociacijos steigimo sutartį pasirašė UAB „Baltijos komunikacijos partneriai“, UAB „Baltijos viešųjų ryšių grupė“, UAB „Euro RSCG PR“, UAB „Idea Prima“, UAB „Integrity PR“, UAB „Komunikacija ir konsultantai“, UAB „KPMS ir partneriai“, UAB „Misiukevičius ir partneriai“, UAB „PIAR” (PR Service/Edelman Affiliate), UAB „PRIME PARTNER“, UAB „Publicum“, UAB „Strateginių komunikacijų centras“, UAB „Viešųjų ryšių partneriai“, UAB „Viešųjų ryšių technologijos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją