Šis straipsnis yra Paryžiuje veikiančio Lietuvos turizmo informacijos centro dviejų metų bendradarbiavimo su „Geo“ žurnalistais rezultatas. Straipsnio autorius šią publikaciją ruošė trejus metus. Rašinys gausiai iliustruotas meninėmis nuotraukomis iš Lietuvos.

„Geo“ fotografas Lietuvoje lankėsi kelis kartus, skirtingais metų laikais. Galiausiai publikacijai buvo atrinkta dešimt nuotraukų, kuriose įamžinta Vilniaus rotušė, Lietuvos gamtovaizdis, Užupis, pajūris, Kryžių kalnas ir kiti objektai. Straipsnio autorius Lietuvoje kalbino tris skirtingo likimo ir amžiaus moteris. Jos pasakodamos savo gyvenimo istorijas atskleidė nelengvą Lietuvos ėjimą nepriklausomybės link. Rašinio pabaigoje pateikiami patarimai turistams, norintiems apsilankyti Lietuvoje. Autorius rekomenduoja, kaip patogiausia atvykti į Lietuvą, kur užkąsti, kokius turizmo objektus verta aplankyti.

Visas Lietuvoje padarytas nuotraukas fotografas padovanojo Paryžiuje veikiančiam Lietuvos turizmo informacijos centrui.

„Geo” žurnalas pradėtas leisti 1976 metais Vokietijoje. Šiandien šis žurnalas leidžiamas daugiau nei 20-yje šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją