Vertindama faktus ir politikos užkulisius, matytus savo akimis, ji parodo, kaip asmeninės Algirdo Brazausko, Vytauto Landsbergio, Valdo Adamkaus savybės veikė jų politinius sprendimus.

Anot Rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiojo redaktoriaus Valentino Sventicko, autorė turi retą detalės ir visumos pajautą, gebėjimą pagauti išsprūstančius žodžius ir taikliai charakterizuoti. Apibendrinimai ir inteligentiška ironija peržengia vienadienės publicistikos ribas.

R. Sakalauskaitė aprašo 1989 m. vasarą surengtą ir pasaulio žiniasklaidoje nuskambėjusią pirmąją ekspediciją į Igarką parvežti Stalino režimo metais žuvusių tremtinių palaikų.

Atskiri knygos skyriai skirti 1991 m. kruvinojo Sausio žudynėms, 1991 m. rugpjūčio pučui Maskvoje ir kitiems nepamirštamiems mūsų istorijos puslapiams.

Itin išsamiai aprašoma Lietuvos Respublikos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko veikla ir jo vykdyta politika: vizitai į Vatikaną (1994), Izraelį (1995), Rusiją (1997), daug politinių aistrų sukėlusio Maišiagalos memorandumo (1995) pasirašymo aplinkybės bei mėnesį trukusi „ilguoju stabilizatoriumi“ vadinto premjero Adolfo Šleževičiaus atstatydinimo istorija.

Skaitytojai turės galimybę palyginti V .Landsbergio, A. Brazausko ir V. Adamkaus politinės lyderystės stilių.

Knygoje atgyja pirmosios Prezidento rinkimų kampanijos atkūrus Lietuvos nepriklausomybę įspūdžiai, pirmieji skandalai, kilę įtarus garsius politikus bendradarbiavimu su KGB.

Knygos iliustratorius – Niujorke gyvenantis dainininkas Rimvydas Bartkus. 50 litų banknoto autorius R. Bartkus JAV žinomas kaip talentingas menininkas, laikraščių „The New York Times“, „The Wall Street Journal“, žurnalų „Time“, „Newsweek“ dailininkas. Jis yra iliustravęs Salmano Rushdie, Francis'io Fukuyamos ir Margaretos  Atwood knygas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją