„Kanalo programų turinys bus formuojamas atsižvelgus į Lietuvos Radijo ir televizijos komisijos reikalavimus bei parengtą teismo sprendimą. PBK garantuoja, kad kanalo eteryje bus transliuojama tik tokia programa, kuri atitinka Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą“, - rašoma „Baltic Media Alliance” spaudos tarnybps pranešime žiniasklaidai.

PBK ryšių su visuomene projektų vadovė Božena Zaborovska DELFI paaiškino, kad kanalas transliuos tik Europos Sąjungos šalyse pagamintą produkciją. Ji kol kas negalėjo pasakyti, kokių laidų PBK eteryje neliks ir kokių naujų atsiras – pirmiausia reikės peržiūrėti laidas pagal jų kilmės šalis.
DELFI primena, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį trims mėnesiams sustabdė PBK retransliavimą Lietuvos teritorijoje. Taip teismas nusprendė po praėjusios trečiadienio LRTK sprendimo laikinai stabdyti rusiškos kanalo produkcijos retransliavimą. 

Tokių žingsnių imtasi po PBK parodytos laidos „Žmogus ir įstatymas“. LRTK teigimu, laidoje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Iš PBK valdančios bendrovės „BMA LT“ generalinės direktorės pareigų praėjusią savaitę pasitraukė Jolanta Butkevičienė.

Prieš tai ji bendrovės „Baltic Media Alliance“ vardu atsiprašė Lietuvos žmonių, kad per vieną iš holdingo retransliuojamų kanalų (PBK) buvo parodyta „kiekvieno lietuvio pilietinius jausmus užgaunanti laida apie visai šaliai skaudžius 1991 m. sausio 13-osios įvykius“. J. Butkevičienė aiškino, kad provokacija įvykdyta per jos atostogas.

Atšaukia reklamą

Bendrovė „Švyturys – Utenos alus“ pirmadienį išplatino pranešimą, kad jau nuo spalio 10 dienos nutraukė visas esamas ir planuotas reklamos transliacijas „Pirmajame Baltijos kanale“ (PBK).
Anot aludarių, toks sprendimas priimtas po antivalstybinių laidų.

„Gerbiame pamatinį žiniasklaidos principą – laisvę gauti ir skleisti informaciją bei idėjas. Tačiau ši laisvė neturėtų paminti mūsų valstybės nepriklausomybės principų bei atminimo žmonių, kurie mums šią nepriklausomybę iškovojo. Daug mūsų įmonės žmonių patys dalyvavo Sausio 13-osios įvykiuose ir puikiai pamena, kaip viskas vyko – tad objektyviai galime įvertinti šios laidos turinį. Būtų nesuprantama, jei mūsų įmonė, daugiau kaip du dešimtmečius rėmusi Lietuvos valstybingumo ir tautinio pasididžiavimo siekius, tuo pat metu finansuotų priemones, kurios neigia ar galbūt griauna šias vertybes”, - pranešime cituojamas „Švyturio – Utenos alaus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Anot bendrovės vadovo, šis reklamos nutraukimas galios mažiausiai metus – t.y. iki kitų metų spalio, nepriklausomai nuo to, ar teismas po trijų mėnesių leis atnaujinti PBK transliacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)