"Tokie draudimai rodo nepasitikėjimą Lietuvos piliečių sąmoningumu ir suteikia svarių argumentų autokratinei Baltarusijos valdžiai, siekiančiai riboti informaciją apie tai, kas vyksta demokratinėse valstybėse", - LiCS ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas frakcijos narys Vytautas Bogušis.

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio vadovas Petras Auštrevičius teigia laikąs trečiadienį priimtą LRTK sprendimą pagrįstu ir savalaikiu.

"Transliuotas valstybinis Baltarusijos kanalas akivaizdžiai yra valstybės rankose ir tai tapo ne laisvos žiniasklaidos, bet valstybinio masto propagandos įrankiu, kuriame visa Lietuva yra juodinama", - BNS sakė P.Auštrevčius.

Seimo opozicinių konservatorių atstovė konservatorė Rasa Juknevičienė teigė LRTK sprendimą vertinanti dvejopai. "Viena vertus, suprantu, kad kokio nors politinio žingsnio ir atsako į Baltarusijos valdžios išpuolius prieš Lietuvą reikėjo. Bet, kita vertus, man labai gaila, nes netenku svarbaus informacijos šaltinio ir galimybės susidaryti savo nuomonę apie tai, kas vyksta Baltarusijoje. Nemanau, kad Lietuvoje kas sugebėtų pasiduoti tokiai primityviai A.Lukašenkos propagandai", - teigė R.Juknevičienė.

Kitas konservatorius Emanuelis Zingeris mano, jog Baltarusijos televizijos transliacijos uždrausto pagrįstai, nes "tai yra agresyvi propagandinė televizija".

"Ši televizija yra A.Lukašenkos propagandos biuras, kurioje Baltijos šalys ir kovo-11 osios idealai nuolat buvo juodinami. Manau, kad geriau reikėtų transliuoti Latvijos pirmąjį kanalą", - sakė E.Zingeris.

Seimo valdančiosios socialliberalų frakcijos seniūnas Vaclovas Karbauskis teigė nepritariąs LRTK sprendimui: "Ko mes bijome? Nejaugi manome, kad kažkokios propagandos galėtume susinaikinti patys, ar kas kitas mus sunaikins?".

Radijo ir televizijos komisija (RTK) trečiadienį uždraudė Lietuvos kabelinėms televizijoms retransliuoti valstybinį Baltarusijos televizijos kanalą dėl jo skleidžiamos dezinformacijos, kurią draudžia Visuomenės informavimo įstatymas.

Norintys ir toliau gali žiūrėti Baltarusijos televiziją per palydovą o pietryčių Lietuvoje - ir su stipresnėmis kambarinėmis arba lauko antenomis.

Baltarusijos valstybinę televiziją stebėtojai vertina kaip į A.Lukašenkos režimo antidemokratinės propagandos įrankį.

Lietuvos Seimo kovo 23 dieną priimtoje rezoliucijoje teigiama, kad Lietuva nepripažįsta neseniai vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuose trečiai kadencijai išrinktas ligšiolinis autoritarinis šalies vadovas Aleksandras Lukašenka, ir ragina sušaukti naujus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją