„Kviesdami turistus į Lietuvą raginame juos pamatyti, pajusti, pamilti. Štai kodėl leidinių fotosesijai nusprendėme parinkti pozuoti šeimą – aktyvius, žingeidžius tėvelius ir charizmatišką berniuką. Fotografai turėjo užduotį pristatyti atrinktus Lietuvos turizmo produktus fiksuojant personažų emocijas, potyrius, įspūdžius. Tad pastariesiems teko viską patirti savo kailiu – plaukti baidarėmis, joti žirgais, slidinėti, grybauti, maudytis. Siekėme, kad turistai susitapatintų su šiais personažais ir panorėtų tų pačių nuostabių patyrimų Lietuvoje“, – pasakoja leidybos projekto vadovė I. Burzdžiūtė.

Pasak jos, ruošiant leidinį „Priežastys aplankyti Lietuvą“ buvo susidurta su netikėta problema. 2012 m. analogiško leidinuko pavadinimas skambėjo „12 priežasčių aplankyti Lietuvą“. Tačiau nenorint atbaidyti prietaringų turistų pavadinimas „13 priežasčių aplankyti Lietuvą“ buvo atmestas ir parinktas „Svarbiausios priežastys aplankyti Lietuvą“ (angl.k. – Top Reasons to Visit Lithuania). Jame – daugiau nei tuzinas turistus galinčių pritraukti objektų ir paslaugų Lietuvoje: slidinėjimas ištisus metus, Vilniaus senamiestis, Kuršių nerija, gintaras, Lietuvos kurortai, miestai ant vandens (Trakai, Zarasai, Mingė), prekybos centrai, tradicinė virtuvė, lietuviškos šventės, alaus kelias (Lietuvoje verdama apie 200 rūšių alaus!), sovietinis palikimas, aktyvus poilsis ir, žinoma, gamta su šimtamečiais miškais, 30 tūkst. upių, ilgakojais gandrais.

Leidinyje „Lietuva. Pamatyk! Pajausk! Pamilk!“ pristatomi didieji Lietuvos miestai, akcentuojant ne tik tradicinius turistinius objektus, bet ir, pavyzdžiui, užsimenant apie didžiausio Rytų Europos katino skulptūrą ar galimybę apžiūrėti senamiestį iš oro baliono. Taip pat be miestų ant vandens, Kuršių nerijos, gintaro, kurortų, gamtos, aktyvaus poilsio, konferencinio turizmo infrastruktūros, meno, kultūros bei etnografijos, apsipirkimo galimybių, aprašomi ir visi keturi Lietuvos metų laikai, kulinarinis paveldas.

Leidinyje pristatomas 2013 m. liepos mėn. prasidėsiantis Lietuvos pirmininkavimas ES. Renginių kalendoriuje patraukliai anonsuojami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)