Rodės, kad būtent ji labiausiai sutriko, kai Komisaras artėjančios balandžio 1-osios proga Skaivai pranešė, kad ši šiandien esanti be „stringų“. Iš Atlantos veido galima buvo suprasti, kad „triusikų“ klausimu ji mažiausiai norėtų pasisakyti. Nepaisant to, ji „su“ ar „be“. Nepaisant to, ji nuėjo dainuoti.

Pirmoji kova. Ją pradeda Linas ir Simona daina „Mano saulės pėdomis“ iš tuoj pasirodysiančio albumo. „The Hobos“, kaip ir žadėjo, nevargina lietuvių liaudies naujomis dainomis („Hey, hey, my, my“). Negi jie buvo susitikę mūsų fantastiškai beprotišką Vytautą Kernagį ir pasimokę iš jo išminties? Nuo pat kovos pradžios pirmavo Linas ir Simona, jie beveik dvigubai ir laimėjo 407:212.

Antroji kova. „The Hobos” paruošė staigmeną. Kartu padainuoti savo garsiąją dainą „Christian“ jie pasikvietė Eriką Jennings. Tačiau ir Linas nesiruošė nusileisti. Po jautraus filmuko apie Lino ir Simonos mamas, duetas užlipo sudainuoti savo „slaptojo ginklo“ - dainos apie mamą.

Ir čia Linas parodė, ko mes dar nematę, - užgriežė smuiku. Kovos rezultatas parodė, kad kombinacija „mama plius smuikas“ yra stipresnė už „Erika Jennings plius latviai“. 443:367 vėl laimi Linas ir Simona.

Trečioji kova. Linas ir Simona dainuoja „Albino laiškas“. Linas, užsidėjęs akinius, vaidina Albiną, Algis tuo nėra patenkintas, nes akiniai jam labai primeną jo „draugo Sūrskio“ akinius.

Komisaras įtaria vagystę, bet baudžiamųjų veiksmų nesiima. „The Hobos“ dainuoja garsiąją „Modern Talking“ „You‘re My Heart, You‘re My soul“ ir tas labai patinka mūsų žiūrovams. Jie balsuodami kaunasi iki galo, tiksliau, iki paskutinio taškelio ir Linas su Simona išplėšia pergalę, tiesa, vos vieno skambučio skirtumu 393:392. Duetui atsiranda reali galimybė patekti į NML pusfinalį.

Kevirtoji kova. „The Hobos“ sudainuoja „Lost in Space“, Linas ir Simona baladę apie meilę „The Shadow of Your Smile“ ir likus šiek tiek laiko - „Pasaulis gražus“. Net ir didžiausi latvių mylėtojai nebetenka jėgų kovoti už „The Hobos“. 319:219 - šimtuku laimi Linas ir Simona, ir tampa savo diviziono lyderiais, ir ruošiasi kovai „Va Bank“ su Atlanta.

„Kas nugalės, smulkioji Atlanta ar ne ką stambesni Linas ir Simona?“- klausia Komisaras ir pasiprašo padainuoti „apie piktą kregždutę“, tačiau Atlanta dainuoja „Man tavęs“, o Simona su Linu -„Meilės upė viena“. Ir šią kovą 319:290 laimi Lino ir Simonos duetas.

Visi glėbesčiuojasi, „The Hobos“ atsisveikina su NML, Simona su Atlanta Algio palieptos vėl dainuoja apie „piktąją kregždutę“, o pats Komisaras pritaria joms būgnais, Linas - regio tipo šūksniais, visiems linksma.

Kitą savaitę NML susitinka pirmąją „Raudonojo diviziono“ vietą besidalinantys „Sadūnai“ ir „Delfinai“. Jei kuri nors šių grupių pralaimės „sausai“, Linas ir Simona pateks į NML pusfinalį. Jei rezultatas bus 3:1, tuomet 13 taškų turės ir būsimos dvikovos pralaimėtojai, ir Linas su Simona. Tuomet teks skaičiuoti visus už atlikėjus žiūrovų atiduotus balsus.

Šaltinis
Nacionalinė muzikos lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją