Dar prieš varžybas abiejų grupių muzikantai gyrė vieni kitus ir sakė, kad pergalės vienodai yra vertos abi komandos. „Mes skraidome viename aukštyje,“- apie „Skamp“ kalbėjo „The Hobos“ lyderis Rolands Udris, sužavėjęs lietuvius savo energija, originalumu ir humoro jausmu.

Ši grupė be Rolands Udris kūrybos dainų, yra pamėgusi savitu stiliumi pergroti garsius pasaulio atlikėjų hitus. Pirmose varžybose jie atliko Enrique Iglesias „Hero“, o šį kartą, kaip jie patys pristatė „seną, vokišką dainą“ „You‘re My Heart“, kurią kažkada atliko „Modern Talking“. Be jos vakarykščio pasirodymo metu „The Hobos“ sudainvo „Fun“, „Out of My House”, „Lost in Space”.

„Skamp”, kaip ir žadėjo, savo gerbėjus Lietuvoje ir Latvijoje pradžiugino ne tik žinomais savo kūriniais („Fishy“, „Superstar“), bet ir naujausia savo dainą „Calling after me“. Baigiamąją varžybų dainą „No Women, No Cry“ draugiškai atliko abi grupės, tuo tarsi sakydamos, kad gera muzika visada yra svarbiausias laimėjimas

Šį kartą Lietuvos žiūrovai buvo nusiteikę patriotiškiau, nei ankstesnėse varžybose ir tik paskutinėse kovose aktyviau palaikė latvius, nei šie lietuvius.

Pirmoji kova

„The Hobos“. Lietuva skyrė 77, Latvija – 2233 balsus.
„Skamp“. Lietuva skyrė 2234, Latvija – 83 balsus.
2317 – 2310 laimi „Skamp“. Rezultatas 1:0.

Antroji kova

„The Hobos“. Lietuva skyrė 96, Latvija – 2773 balsus.
„Skamp“. Lietuva skyrė 2357, Latvija – 96 balsus.
2453:2871 laimi „The Hobos”. Rezultatas lygus 1:1.

Trečioji kova

„The Hobos”. Lietuva skyrė 76, Latvija – 2335 balsus.
„Skamp”. Lietuva skyrė 2372, Latvija – 59 balsus.
2431:2411 laimi „Skamp”. Rezultatas 2:1, vėl pirmauja „Skamp”.

Ketvirtoji kova

„The Hobos”. Lietuva skiria 195, Latvija – 3341 balsus.
„Skamp”. Lietuva skiria 3687, Latvija – 40 balsų.
3727:3536 laimi „Skamp”. Rezultatas 3:1. Pergalė „Skamp“ jau užtikrinta.

Penktoji kova

„The Hobos“. Lietuva skiria 115, Latvija – 976 balsus.
„Skamp”. Lietuva skiria 1049, Latvija – 47 balsus.
1096:1091 laimi „Skamp”.

Varžybos baigiasi rezultatu 4:1 „Skamp” naudai, kuriems ir buvo įteiktas tarptautinio turnyro “NML International” pirmosios vietos apdovanojimas. Antrosios vietos “NML International” statulėlė atiteko „The Hobos“, du tretieji prizai - „B‘Avarijai“ ir „A- Europa“.

Po varžybų „Skamp“ ir „The Hobos“, kartu su visais NML dalyviais muzikantais linksminosi klube. Tiek „Skamp“, tiek „The Hobos“ muzikantai neslėpė simpatijų vieni kitiems ir užsiminė apie bendrus projektus.

Jau ateinantį trečiadienį į NML areną grįžta NML pusfinalininkai – Edmundas Kučinskas, „Rondo“, Gintarė ir „Ventukai“. Pirmieji pusfinalio dvikovas pradeda Gintarė ir „Ventukai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)